27 Mayıs 2012 Pazar

Hasta Yemekleri Antep Fıstıklı Muska Baklava

Hasta yemekleri, güncel tarifler
Antep Fıstıklı Muska Baklava
Yeniden Merhaba... Bu aralar bir yazıp, bir kayboluyorum maalesef...Yoğunluk hiç bitmeyince bloğumu çok ihmal ettim. İşlerinde hiç biteceği yok, Allah bitirmesin sağlığımız, keyfimiz yerinde olsunda iş olsun diyelim ve tatlı tarifimize geçelim...


Gereken Malzemeler:
30 adet baklava yufkası
250 gr tereyağı
2 su bardağı iri kıyılmış antep fıstığı


Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
yarım limonun suyu


Antep Fıstıklı Muska Baklava
Hazırlanışı:

Tatlının şerbeti için 3 su bardağı suyun içine 3 su bardağı şekeri koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca yarım limonun suyunu da ilave edip 1-2 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.

Baklava yufkasının birini düz bir zemine serin. Erimiş ılınmış tereyağını bir fırça yardımı ile baklava yufkasının tüm yüzeyine sürün .

İkinci yufkayı yağlanmış ilk yufkanın üzerine yayın.Yine tereyağı sürün .

Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra 3 kat olan yufkayı boyuna yaklaşık 3 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.

Şeritlerin üzerine boyunca antep fıstığı serpin ve ucundan başlayarak üçgen şekilde muska gibi sarıp kapatın.

Tüm yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Muska baklavaların üzerine kalan tereyağından hafifçe sürün.

170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkıp ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirin.

Şerbeti çekince üzerine ince kıyılmış antep fıstığı serperek servis yapın.

Antep fıstığı yerine cevizde kullanabilirsiniz.


Antep Fıstıklı Muska Baklava

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...