19 Mayıs 2012 Cumartesi

Hasta Yemekleri Antep Usulu Cevizli Çiğ Köfte (Etsiz)


Merhabalar...

Çiğ köfte diyoruz ama et yok içerisinde. Haşlanmış patetesle yapılıyor. Çiğ köfteyi yemekten kaçınanlar için güzel bir alternatif.
Tadının çok güzel olmasının yanı sıra yapımının da zaman almaması oldukça güzel.
Antep'de cevizli çiğ köfteyi her yerde bulabilirsiniz. Hemen her markette standları var. Bu da Antep'de cevizli çiğ köftenin ne kadar çok sevildiğinin bir göstergesi sanırım.

Damak tadı gelişmiş Antep halkının bu köfteyi seviyor olması iyi bir referans olmalı.  :))

Antep Usulu Cevizli Çiğ Köfte ( 4 Kişilik)
  • 1 çay bardağı köftelik siyah bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı domates salcası
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • 2/3 çay bardağı isot
  • 2/3 çay bardağı zeytin yağ
  • 2/3 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Köfte baharatı, kırmızı biber, karabiber, tuz
Yapımı:
  • Orta boy bir tepside köftelik bulgur sıcak ve kaynamış su karıştırılır 4-5 dk bekletilir.
  • Salça, patates, isot, incecik kıyılmış soğan ve sarımsak, baharatlar da ilave edilerek yoğrulur.
  • Yağını ve cevizini de ekleyerek servis edilir.
Şimdilik benden bu kadar.
Mutlu ve huzurlu bir hafta geçirmenizi diliyorum.
Sevgiler...Antep Usulu Cevizli Çiğ Köfte (Etsiz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...