27 Mayıs 2012 Pazar

Hasta Yemekleri Ballı Hurmalı Cevizli Dilimler

Ballı Hurmalı Cevizli Dilimler
Karlı bir İzmir gününden herkese merhaba. Olağan dışı bir gün bugün, ama izinli olunca da çok keyifli...Her tarafın bembeyaz olup arabaların üzerinin örtüldüğü bir kar yağışı en son ne zaman oldu İzmir'de hatırlamıyorum. Ama prensesle birlikte karda oynamak, keyif yapmak harikaydı.Bu arada hem kar keyfi yaptık, hemde bloğumun düzenlemesini çok uzaklardan, Slovakya'dan yapan GeCe ile sürekli yazıştık, benim isteklerimi elinden geldiğince yapmaya çalıştı. Kendisine emeği için çok teşekkür ederim.Kendisinin diğer blog tasarımlarına buradan bakabilirsiniz. İçinde bol malzemenin olduğu bir tarif var bugün, soğuk karlı bir güne bir bardak sıcak çayın veya çikolatanın yanına gidecek... Kandiliniz Mübarek Olsun. Gereken Malzemeler:Alt Tabanı İçin:1 su bardağı sıvı yağ1 adet yumurtaYarım su bardağı pudra şekeri1 paket vanilya1 çay kaşığı kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri İçin:1 su bardağı iri doğranmış hurma1 su bardağı iri kıyılmış ceviz200 ml kremaYarım çay bardağı bal
Ballı Hurmalı Cevizli Dilimler
Hazırlanışı : Hurmaları yumuşaması için ılık suda 10 dakika bekletin, suyunu süzün ve irice doğrayın.Derin bir kaba önce bir miktar unu alın, kabartma tozu ve vanilya ekleyip iyice karıştırın.Sıvı yağı, yumurtayı ve pudra şekerini ilave edip azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın.Hazırlanan karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen tepsiye (20x30 cm) açarak yerleştirin, bir çok yerinden çatalla delin.Kremayı küçük bir tencere alıp kaynamadan ısıtın.Ocaktan aldığınız kremaya bal ekleyip karıştırın, en son hurmaları ilave edin.Hazırladığınız bu karışımı hamurun üzerine dökün en üste de iri kıyılmış cevizleri serpin.Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.Pişince fırından alıp soğumaya bırakın.Ilınınca dilimleyip servis yapın. Ballı Hurmalı Cevizli Dilimler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...