19 Mayıs 2012 Cumartesi

Hasta Yemekleri Bal Kabaklı Vanilyalı Kat Kat Muhallebi



Merhabalar...Balkabaklı muhallebi ile yapılan tatlıları seviyorum. Kat kat bardaklardaki sunumları da ayrıca bir merakım vardı fakat hiç denememiştim.
Nereden bilebilirdim ki muhallebiyi yapmak çok kolay esas meselenin bardakların kenarlarını kirletmeden kat kat muhallebiyi sıralamakta olduğunu.
Bir ara çok kızdım kendime ve biranda muhallebinin hepsini çöpte gördüm.Kurtardıklarımın tadına baktığımda ise çok büyük bir pişmanlık yaşadım. Bu bardakları hazırlayınca kadar da bir sepet dolusu bardak kirlettim.
Sıkma torbasını kullanmak en kesin çözüm bu arada.
Kendi yaşadığım pişmanlığa rağmen tarifini paylaşmaya değer buluyorum.

Bal Kabaklı Muhallebi için;
  • 2 çay bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 3 yemek kaşığı şeker,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • 1/2 çay kaşığı karanfil ve muskat rendesi
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay bardağı bal kabağı püresi
Bal kabağı püresi hariç tüm malzemeyi pişirme kabına alıp soğuk halde iken karıştırın.İyice karıştırdıktan sonra pişirmeye başlayın.Muhallebi piştikten sonra bal kabağı püresini de ilave edin. Biraz daha pişirip soğumaya bırakın.Mikser ile bir süre çırpın.
Vanilyalı Muhallebi için;
  • 2,5 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişaştası
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 pk vanilya (varsa 1 ymk kaşığı vanilya ekstrası)
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Yine aynı şekilde pişirme kabına alın ve soğuk halde iken önce iyice karıştırın ve ardından pişirin.
Biraz soğduktan sonra toz krem şanti ekleyerek çırpın.
Cevizli kat için; ince kıyılmış cevizi teflon tavada biraz kavurun. Soğuduktan sonra tarçın ve şeker ilave ederek karıştırın.
Sonra balkabaklı muhallebiyi, vanilyalı muhallebiyi ve cevizi kat kat bardaklara doldurun. Küçük kahve bardakları servis için ideal oldu. Tavsiye ederim.
Afiyet olsun diyorum. Sevgilerimle...Bal Kabaklı Vanilyalı Kat Kat Muhallebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...