27 Mayıs 2012 Pazar

Barbuşka Tatlısı

Barbuşka TatlısıNisan ayında Türk Hava Yolları ile yaptığım bir seyahat sırasında Skylife Dergisinde görmüştüm bu tarifi. "Komşu Selanik'ten Tatlar" başlığı altında çok değişik, nefis tariflerden biriydi bu tarif. İsmi değişik, malzemeleri de bir o kadar besleyici Batı Trakya yemek kültüründen bir tatlı. Tarifte süt yoktu, su ile pişiriliyordu. Ben bir bardak suyu eksilterek yerine bir bardak süt koydum. Sahur için besleyici ve doyurucu olur diye düşündüm...



Gereken Malzemeler:

1 su bardağı dövülmüş ceviz


2 su bardağı toz şeker


2 su bardağı su


1 su bardağı süt


2 yemek kaşığı tereyağı


mısır unu


buğday unu


Üzerine : hindistan cevizi, dilerseniz dövülmüş ceviz, mevsiminde nar taneleri


Yapılışı :


Tereyağı ve düvülmüş ceviz içini hafif pembeleşinceye kadar kavurun.


Kavrulan karışıma suyu ve sütü ilave edin.


Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ilave edip, iyice karıştırın.


Daha sonra önce 1/2 çay bardağı mısır unu ve 1/2 çay bardağı buğday ununu ilave edip karıştırın.


Sulu kıvamlı karışıma tekrar 1/ 2 çay bardağı mısır ununu azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.


(Mısır ununun tümünü bir anda karışıma ilave etmeyin. Koyu kıvamlı bir tatlı olabilir. Azar azar ilave edip kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz.)


Kaselere döküp soğumaya bırakın.


Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.Barbuşka Tatlısı

Barbuşka Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...