19 Mayıs 2012 Cumartesi

SALÇALI BAKLA YEMEGİ

SALÇALI BAKLA YEMEGİ Bakla aslında her insanın severek yedigi bir sebze degildir ama ben bayılırım.Daha önce bakla çorbasının tarifini vermiştim.Şimdi ise salçalı bakla yemegine geldi sıra.İşte tarif:
SALÇALI BAKLA YEMEGİ MALZEMELERİ:
1 kilo taze bakla
2 adet kuru soğan
1 yemek domates kaşığı salçası
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
tuz,karabiber
3 su bardağı kaynar su
bir miktar sıvıyağ
Taze baklaları başlarını alıp 3 e yada ikiye bölün. Bol suda yıkayın.Soganları yemeklik doğrayın.Sıvıyağı düdüklü tencereye alın. Dogramış oldugunuz soğanları ekleyin ve kavurun. Daha sonra salçayı da tencereye ekleyin, karıştırın.En son olarak baklaları ekleyin ve karıştırın ve yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.Tencereye kırmızı toz biberini,karabiberini ekleyip karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin.Tuzunu da istediğiniz ölçüde ilave edin.Orta hararetli ateşte düdüklü tencerede yaklaşık 20 dakika pişirin.Üzerine sarımsaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.SALÇALI BAKLA YEMEGİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...