27 Mayıs 2012 Pazar

Kuru Meyveli Biscotti


İtalyan mutfağının güzel bir tarifi biscotti. Hafif kıtır ama peksimetten daha yumuşak dokusu ile farklı bir tarif ... İçine dilediğiniz meyveleri ekleyip çıkarabilirsiniz. Eğer seviyorsanız çayın veya sütün içine batırıp yiyebilirsiniz...
Gereken Malzemeler:
3 adet yumurta 
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kuru meyve parçaları ( ceviz, antep fıstığı, kuru üzüm, likapa ve kuru  kayısı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı un


Hazırlanışı :Şeker, vanilya, sıvı yağ ve yumurtaları derin bir kapta mikserle karıştırın.Önce 2 su bardağı unu ve kabartma tozunu ekleyerek gerekirse un ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Kuru meyve parçalarını da ekleyerek hamuru iki parçaya ayırın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Hamurlardan her birini tepsinin boyuna göre silindir şeklinde yuvarlayın.Ruloların üstünü  elinizle hafifçe bastırarak düzleştirin.Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.Fırın tepsisinden alın, soğuması için bekletin.Soğuyan parçaları keskin bir bıçakla 1 cm lik dilimler halinde kesip yeniden fırın tepsisine yerleştirin.Tekrar sıcak fırına verip 7-8 dakika çok kızarmadan pişirin.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.İki kez piştiği için kapalı bir kapta uzun süre dayanabilir.Önemli Not:İlk pişirmeden sonra mutlaka soğumasını bekleyin, keserken de çok keskin bıçak kullanın aksi halde çok kolay dağılıp şekli bozulabilir.Kuru Meyveli Biscotti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...