19 Mayıs 2012 Cumartesi

NE BULDUYSAN KOY YEMEGİ

NE BULDUYSAN KOY YEMEGİ
Adı ilginç oldu ama gerçekten ne bulduysam koyuyorum bu yemege.Adı da oradan geliyor zaten.Akşam yemeginiz için bir alternatif olabilir.Yanına da pilav veya makarna oldu mu tamam oluyor.İşte tarif:MALZEMELER:
  • 150 gr.kuşbaşı et(benim tercihim dana etinden yanadır.Aslında 250 gr. et olunca daha güzel oluyor fakat et fiyatları malum aldı başını gidiyor)
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 1 adet kuru sogan
  • kimyon,tuzot,et tablet
  • az sıvıyag veya tereyag
  • sıcak su
  • az salça

Sıvı yagı bir tencereye alıyoruz ve etleri ekliyoruz.Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.Ayrı bir yerde etler pişerken biberlerin çekirdeklerini çıkartalım,havuçları,kabakları,soganı soyalım ve bütün malzemeleri jülyen yani uzunlamasına keselim.Kuru soganı da jülyen dograyalım.Etler suyunu çekince salçasını ilave edelim ve sonra havuçları ekleyelim ve biraz daha kavuralım.(havuç en geç pişen sebze oldugu için ilk önce havucu ekliyoruz)Sonra salçasını ekleyelim ve ardından diger malzemeleri ekleyip karıştıralım.Bir süre etin suyu ile pişen yemege baharatlarını ve suyunu da ekleyip pişmeye bırakalım.Pişen yemegimizi pilavla beraber servis edelim.

Afiyet olsun.

NE BULDUYSAN KOY YEMEGİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...