19 Mayıs 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI Lahana sarmasını ben çok sevmeme karşın eşim pek sevmedigi için sık sık yapamıyorum maalesef.Nadiren de olsa kendimi şımartmak için yaptıgım bir yemektir.Kendime yetecek kadar küçük bir tencere de yapar afiyetle yerim.Üzerine de tereyaglı salçalı sos hazırlarım öyle muhteşem oluyor çünkü.
ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI MALZEMELERİ:
  • 1 adet orta boy lahana

İçi için:

  • 1 su bardagı pirinç
  • 1 adet kuru sogan
  • yarım demet maydanoz
  • domates salçası ve biber salçası
  • tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • zeytinyagı

Üstüne sos için:

  • tereyag
  • domates salçası
  • kaynamış su

Lahananın koçan kısmını bıçakla kesiyoruz.Ve yapraklarını tek tek ayırıyoruz.Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatıyoruz.Kaynayan suda lahana yapraklarını 5 dakika bekleyerek haşlıyoruz.Daha sonra çıkartıp süzgece alıp sularının süzülmesini saglıyoruz.Ve damarlı kısımlarını bıçakla alıyoruz.Diğer tarafta içi için gerekli malzemeleri karıştırıyoruz.Sarma işlemi için içten alıp lahanaların kenar kısmına koyuyoruz ve yaprak sarması sarar gibi sarıyoruz.(eger yapraklar büyükse ikiye kesip sarıyoruz)Tencerenin altına birkaç haşlanan lahana yapraklarından diziyoruz ve üstüne de sardıgımız lahanaları yerleştiriyoruz.Ayrı bir tavada tereyagını eriterek salçayı ekliyoruz kavrulan salçanın üstüne 1 bardak sıcak su ekleyip lahana sarmalarını üstüne döküyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.Sarmaların üstüne bir tabak kapatırsanız daha iyi olur. (eger suyu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz.)

Afiyet olsun.

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...