27 Mayıs 2012 Pazar

Güncel Tarifler Supangle (Soup-Anglaise)

Yemek tarifleri, hasta yemekleri hoş geldiniz.
Supangle (Soup-Anglaise)
Bloğumu yazmaya başladığımdan bu güne her yeni yılın başında tatlı bir tarif yazmışım. Bu yılda ilk tarifim tatlı bir tarif olsun, yeni yılda ağız tadımız hiç bozulmasın istedim ... Çikolatalı tatlılarla aram pek olmasada bana çocukluğumda yediğim, tadı hala damağımdaki lezzeti hatırlattığı için arşivimde bulunsun, prensese kalsın istedim. Bugün ismi ile ünlü bir çok yerde supangle yediğinizde "çikolatalı puding mi ? krem şokola mı ?" dediğiniz ya da birbirinden ayıramadığınız tatlılarla karşılaşıyorsunuz. Oysa benim hatırladığım kasenin en dibinde kalan çikolata ile karışmış, bu tatlıya adını veren taze bir parça minik kekti. Tatlının içine batırılmış ekmek anlamına gelen supangle adı da (soup anglaise' in Türkçeye geçmiş ve yerleşmiş adı) buradan geliyor zaten.Tarifin orijinaline sadık kalarak, çocukluğumdaki gibi kasenin en altına birer parça kek koydum... Bugün beni bloğunda ödüllendirerek izlenmeye değer bloglar listesine alan, övgü dolu güzel sözleri ile beni onurlandıran Handan'a çok teşekkür ederim... Gereken Malzemeler:3 su bardağı süt2 çorba kaşığı un3/4 su bardağı toz şeker4 çorba kaşığı kakao 40 gr bitter çikolata1 paket vanilyaAlt kısmı için :kek parçalarıÜstüne :İç badem, ceviz, antep fıstığı Yapılışı:Toz şeker, kakao, süt ve unu mikserle 2-3 dakika karıştırın.Ocağın üzerine aldığınız karışımı orta ateşte karıştırın.Üzeri göz göz olmaya başlayınca küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ilave edin.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ilave edin.Supangleyi paylaştıracağınız kapların altına bir parça süt ile ıslatılmış kek koyup supangleyi dökün.Üzerini badem, ceviz veya dilediğiniz malzemelerle süsleyin. Supangle (Soup-Anglaise)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...