27 Mayıs 2012 Pazar

Çamfıstığı Tatlısı

Yine uzun bir ara ama bu sefer ciddi bir sağlık problemi nedeniyle zorunlu bir ara oldu. Çok sıkıntılı günler geçti ve bu tatlı tarifi ile herşey daha iyi, daha tatlı olsun diyerek yeniden merhaba...
Gereken Malzemeler:3 adet yumurta3 yemek kaşığı un (tepeleme)3 yemek kaşığı kıyılmış çam fıstığı2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz2 yemek kaşığı kıyılmış badem3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağıYarım çay kaşığı toz karanfil
Üzeri için:Çamfıstığı
Şerbeti için:2 su bardağı toz şeker2 su bardağı suyarım limonun suyu

Hazırlanışı :
Önce tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Şerbet  için toz şeker ve suyu iyice kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin soğumaya bırakın.Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırıp akları kar haline getirin (Krem şanti kıvamında katı olmalı).Sarıları ayrı bir yerde çırpın.Yumurta sarılarına tereyağı, un, ceviz, badem, çam fıstığı ve karanfil ekleyip karıştırın.Yumurta akını yavaş yavaş ilave edip karıştırın.Yağlanmış 20x20 cm boyutlarındaki fırın tepsisine döküp, üzerine çamfıstığı serpin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.Sıcak tatlının üzerine yavaş yavaş soğuk şerbeti gezdirin.Tatlı şerbetini çekince tercihen bir gün sonra servis yapın.
Tarif Sofra Dergisinden alınmıştır.

Çamfıstığı Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...