26 Ağustos 2012 Pazar

sevgili elifin kahvaltı sofrası



Elif, gencecik bir anne iki çocuğu olduğu halde çok yoğun şekilde aktif.. O ki benim takdir ettiğim bir anne, avrupanın göbeğinde inandıklarının arkasında dimdik duran ve onlar için ciddi savaşlar veren bir anne o.. Hoca hanım kendisi, gerçekten de takdir ediyorum bu ortamda dim dik ayakta duruyor evi ve çocuklarından kalan zamanda kadınlara ve çocuklara kuran dersleri veriyor cemiyetlere katılıyor birde üzerine evde misafir ağırlıyor benim genç arkadaşım kocaman bir maşaAllah'ı hak ediyor değil mi?
Elif'in masasında  birbirinden lezzetli çeşitler ve tabiki de klasik kahvaltılıklar  vardı.
küçük kahvaltı simitleri
malzemeler1 pk yaş maya1 su bardağı sıvıyağ2 su bardağı ılık süt3 ym kaşığı şeker2 yumurtaaldığı kadar untuz
Ilık sütün içinde yaş mayayı ezip eritin diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun 40 dk. kadar mayalandırın. Cevizden biraz büyük parçalar koparın elinizde yuvarlayın masanın üzerine koyarak elinizle yuvarlayarak uzatın etrafında bir iki çevirerek uçlarını birleştirin. Az su ile açtığınız pekemeze batırın sonra susama bulayın. 220C fırında pişirin.
bu güzel simitleri çay kahve bahane tekinliğine ev sahipliği yapan marifetane ve porselendemlik çay saatine ev sahibeliği yapan paşasoframa yolluyorum kolaylıklar diliyorum..
peynir tabağı, sunumu çok hoştu
fırında kaşar peynirli mantarmasada herkez tarafından çok beğenildi
1 kilo mantar1 tane kuru soğan 3 ym kaşığı zeytinyağ200 gr rende kaşar peynirikarabiber tuz
Mantarları temizleyip enlemesine kıyın, soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin. Üzerine mantarları ekleyin suyunu salıp çekene kadar soteleyin karabiber ve tuzla tatlandırıp fırın kabına alın üzerine peynirleri serpip 220C fırında peynirler eriyene kadar tutun. Sıcak olarak servis yapın..
Sevgili arkadaşım bu tarifi ramazan da iftar sofralarına sık yaptığını ve iki tane büyük güveçte yapıp masaya o şekilde getirdiğini söyledi.. Bencede güzel fikir..
ıspanaklı peynirli tepsi böreği
bol yeşillikli patates salatasıiçinde atom salata, maydonoz, kırmızılahana, taze soğan, pulbiber vardı
hımmm nefis kıymalı pideler..
ıspanak borani
1 poşet ıspanak (500 gr)1 tane kuru soğanyarım kilo yoğurtkarabiber2 diş ezilmiş sarımsak4 yemek kaşığı zeytinyağtuz
Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin üzerine temizlenmiş ve ince kıyılmış ıspanağı ekleyin beraber kavurun. Tuz karabiber ekleyip ocaktan alın. Soğudu zaman sarımsaklı yoğurdu dökün karıştırın tuzunun kontrol edin servis tabağına alın.. sonra üzerine toz kırmızı biber serpildi yada 1-2 ym kaşığı zeytinyağında biberi kızdırarak üzerine gezdirebilirsiniz..
ananas ve çilek sunum çok hoş..yemekten önce tatlı yemenin sünnet olduğunu bir kez daha bizlere hatırlattı kendisi..Aklıma çinliler geldi onlarda tatlıyı yemekten önce yerler.. mideye o şekilde iyi gelirmiş..
tatlı olarak bisküvili tavuk göğsü ve baklava vardı ama resim yok rehavet ve muhabbet bir arada olunca sadece tabağımla meşgul oldum..

sevgili elifin kahvaltı sofrası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...