26 Ağustos 2012 Pazar

ev yapımı linzer torte


linzer torte
Yakın çevrem bilir, market reyonlarında hazır olan ürünü kullanmam çok ekstra birşey olmalı kullanacağım zaman. Özellikle çorba tozları, paketlenmiş marmelatlı kekler bunları hiç, eve bile sokmam linzer tortede market reyonlarını süsleyen ürünlerden kayısılısı da var. Kahvenin yanında bir dilimde çok iyi olur değil mi? O zaman evde yapma vakti gelmiş demektir..
malzemeler
450 gr un
100 gr şeker
250 gr badem tozu
(bademi rondoda kendim çektim, aksilik badem de 200gr. kadardı üzerini fındıkla tamamladım)
250 gr oda ısısında bekletilmiş tereyağ
1 yumurta
tarçın (çay kaşığının ucu ile)
karanfil tozu (çay kaşığının ucu ile)


hazırlanışıUn hariç tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Unu ekleyip hamuru toparlayın. Hamuru buzdolabında 30 dk. dinlendirin. Hamuru iki parçaya bölün Hamurun bir tanesini biraz daha büyük tutun. İki yağlı kağıt arasında biraz büyük olan hamuru yarım cm. kalınlığında açın kağıdıyla beraber tart kalıbının içine yerleştirin. Çatalla her yerini delin.
İki yağlı kağıt arasında açmak işimizi kolaylaştırır. tart hamuru genelde hemen kırılır. Bu işlemle ne kadar kolaylaştığını göreceksiniz.
Hamurun kalıptan taşan kısımlarını mümkünse tırtıklı bıçakla kesip alın. İçine 400 gr frambuaz marmeladı yayın.
Diğer hamuru yine iki yağlı kağıt arasında açın şeritlere ayırın yine çatalla her yerini delin ve tartın üzerine döşeyin. 180C fırında pişirin. (Pişirme ayarını fırınınıza göre ayarlayın, her fırının pişirme ayarı ve süresi farklıdır)Soğuduğu zaman üzerine pudra şekeri serpin.

linzer torteev yapımı linzer torte

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...