26 Ağustos 2012 Pazar

pesto soslu polenta yatağında pirzola


pesto soslu polentaismi çok afilli mi oldu acaba?Bu yemeği daha önce yayınlamıştım, bir iki ufak değişiklikle yine huzurlarınızda. Eski resimlerden memnun olmayınca yeniden yapmaya karar verdim. Bu işe gönül vermiş olanlar bilir genelde yapılan yemekler tekrar yapılmaz hep değişik olmalı çünkü bloğu vardır. Hep orayı düşünür yaptığı her yemekde,  birbirini tekrarlamaması lazım:) Dün yayınladığım pesto tarifi de sırf bu yemek için yapıldı aslında:) elde de pesto kalınca ayrıntılı bir post hazırlamak gayet normaldi:) Laf aramızda ben pestoyu sevmem, eşim ise aksine bayılır genelde evde de küçük kavonozlarda hazırı bulunur, taze yapılmışını görünce de baya bi mutlu olmuştur sanırım.. Kendi tabağımda pesto yoktu onuda belirtiyim..
malzemeler300 gr. polenta3 ym kaşığı tereyağ1,5 su bardağı rende kaşar750 ml et suyu yada bulyonkarabibertuz
hazırlanışı Tereyağı eritin, polentayı ekleyerek hafifce kavurun. Et suyunu ekleyip karıştırın. Peynir, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Et suyunu çekene kadar hafif ateşte karıştırarak pişirin.
Yemek tabağına domates dilimlerini yerleştirin ortasına polentadan koyun üzerine pesto ikinci sıra yine polenta üzerine pesto koyun. İster sıvıyağda ister tereyağında kızarttığınız pirzolayı üzerine yerleştirin. 
Süslemek için kavrulmuş fıstık ve parmesan peyniri kullanın.
* parmesan yerine tadı yakın olan kaliteli eski kaşar peynirini de kullanabilirsiniz..** polentayı iri taneli mısır unu olarak tarif edebiliriz.

pesto soslu polenta yatağında pirzola

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...