26 Ağustos 2012 Pazar

etli pırasalı nohut yemeği


etli pırasalı nohut yemeği
Bahar çok güzel giderken hava inanılmaz değişti, sulu kara geçiş yaptı dolayısıyla pırasa kapıyı çaldı:) 1 kilo pırasadan 3 çeşit yemek yaptığımı yazmıştım bu sonuncusu nohutlu olanı, pırasalar besin değerini suya verdiği için kendini yemeselerde nohutla beraber suyunu yiyeceklerini düşünerek yapmıştım.. Pırasayı kerevize çok yakıştırmıştım nohuttada fena değildi denemek isterseniz tarifi aşağıda:)
malzemeler1 büyük kuru soğan250 gr kuşbaşı et3 tane ince pırasa1 su bardağı nohut3 ym kaşığı zeytinyağ1 ym kaşığı salça(1 ym kaşığı püre yapılmış kırmızı biber de kullandım)1 tane havuç
hazırlanışıSoğanı yemeklik, havucu küp  doğrayın zeytinyağında soteleyin. Kuşbaşı eti ekleyerek  beraber kavurun. Salçayı ekleyip kokusunu salana kadar çevirin. Pırasaları temizleyip yuvarlak doğrayın tencereye alın karıştırın. Akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohutu suyuyla beraber tencereye ekleyin tuzunu ayarlayın pırasalar yumuşayana kadar pişirin. (Nohutun suyu az gelirse sebzelerin hizasına kadar su ekleyin)



etli pırasalı nohut yemeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...