22 Ağustos 2012 Çarşamba

İstanbul Pilavı







İstanbul PilavıMalzemeler :2 su bardağı pilavlık pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı2 adet tavuk but1 su bardağu bezelye (hafif diri kıvamda haşlanmış)1 tutam safran1 çay kaşığı toz zencefil50 gr. iç badem50 gr. antepfıstığıtuz
Yapılışı :Tavuk etleri haşlanır; eti kemiklerinden ayrılarak didiklenir, suyu süzgeçten geçirilir.Safran yarım çay bardağı sıcak suda 30 dakika kadar bekletilip süzülür. Süzülen safranlı suya tavuk suyu eklenip 3 su bardağına tamamlanır.Pirinç tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletilir; iyice yıkanıp süzülür. Tereyağı ve sıvı yağ pilav tenceresine alınıp ısıtılır; bademler eklenip hafifçe kavrulur. Pirinç eklenip bademle birlikte 5 dakika kadar kavrulur. Tavuk eti, bezelye ve zencefil eklenip üzerine safranlı tavuk suyu dökülür. Tuzu ayarlanıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Kabuğu soyulmuş antepfıstığı eklenip demlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun.İstanbul Pilavı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...