26 Ağustos 2012 Pazar

orman kebabı


orman kebabıBahçıvan kebabını andırsa da aradaki en büyük fark salçasız olması. Türk mutfağında salça olmadan da etli tencere yemeği düşünemem, bende ezber bozduran tarifler kategorisine girmiş bulunuyor orman kebabı. Az sulu ve salçasız nefis bir yemek, tabi göreceli olabilir resim ve içindekiler matığınıza yattı ise sizlerde pişirin. Davet sofralarınıza da çıkarabileceğiniz görselliği ve adı olan bir yemek.. Bloğumda bahçıvan kebabıda yokmuş onu farkettim sırada o var saç kavurma tarifine de linki tıklayarak bakabilirsiniz.
malzemeler500 gr sotelik doğranmış kuşbaşı et2 tane patates1 tane büyük havuç1 su bardağı bezelye1 tane büyük kurusoğan2 diş sarımsak1 ym kaşığı un2 ym kaşığı zeytinyağ1 çay kaşığı kekikkarabibertuz
hazırlanışıSoğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin etleri ekleyin beraber kavurun 1 çay bardağı su ekleyip ocağın altını kısın suyu tamamen çekene kadar pişirin. 1 yemek kaşığı un ekleyip etleri çevirin. Patatesleri ve havucu küçük kuşbaşı doğrayın sıvıyağda kızartın etlerin üzerine alın bezelyeleride ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ekleyip sebzelerin hizasına kadar su koyup bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.
orman kebabıorman kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...