22 Ağustos 2012 Çarşamba

Vişne Soslu Profiterol


Maggi için hazırladığım iftar sofrasında yer alan tatlı tarifim..... Malzemeler :
Hamuru;2 su bardağı su100gr. margarin4-5 yumurta1.5 su bardağı un Kreması için;3 su bardağı süt3 çorba kaşığı un3 çorba kaşığı şeker1 paket labne peyniri1 paket krema sertleştirici Vişne Sosu;1 su bardagi visne suyu1,5 yemek kaşığı nişasta, (tepeleme olacak)3 yemek kaşığı toz şeker Ayrıca; 1 su bardağı kadar ayıklanmış vişne Yapılışı :Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile ya da iki tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir. (Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin.)Krema için olan malzemelerden; süt, un ve şeker pişirilir. Sonra içine labne peyniri ve krema sertleştirici eklenip çırpılır.Hazırlanan krema; krema pompası ile profiterol toplarına doldurulur, 2'şer adet vişne tanesi yerleştirilir. (Pompanız yoksa ortalarından kesip içlerini doldurabilirsiniz.) Kalan krema Profiterol toplarının üzerine sıkılır. Bir tencerede vişne suyu, nişasta ve toz şeker karıştırılıp ağı ateşte, koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca profiterol toplarının üzerine gezdirilerek servis yapılır.Afiyet olsun.Vişne Soslu Profiterol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...