26 Ağustos 2012 Pazar

düriye ablamın kahvaltı sofrası 2


quark torte mit preiselbeerkırmızı yaban mersinli cheesecake
Sevgili Düriye ablamın bir önceki kahvaltı sofrasını yayınlamıştım buda Türkiye tatilinden sonraki ilk buluşmamızda hazırladığı kahvaltı sofrası. Bu sene hanımlar kahvaltıyı tercih ediyor buluşmalar için. Çünkü çocuklar okulda, beyler işde sabahları ev sakin oluyor:) O güzelim öğleden sonrası çay sofralarını özledim desem abartmamış olurum:) Hemde hazırlamayı aylar oldu çay sofrası kurmayalı, bişeyler beni kemiriyor yakındır kurarım heralde:) Bugün tatlılardan başladım pazartesi sabahınızı, rengiyle aydınlatması için.  Rengi gerçekten çok güzel..ayrıca bu güzel keki annemin kızıyım blog arkadaşımın düzenlediği çay kahve bahane etkinliğine yolluyorum..malzemelerhamuru için300 gr un150 gr şeker150 gr oda ısısında beklemiş tereyağ1 pk kabartma tozu1 pk vanilya2 yumurtaTüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. 30 dk. dinlendirin. tepsinin yanlarına ve tabanına döşeyin. (resimde de görüldüğü gibi ortaboy dikdörtgen kalıp, istediğiniz formda kullanabilirsiniz)
iç malzemesi için1kg mager quark (süzme yoğurtla, labneyi karıştırabilirsiniz)300 gr şeker200 ml krema1 pk vanilyalı puding (toz halinde karışıma eklenecek, hiç bir işlem yapmadan)1 ym kaşığı limon suyu4 tane yumurta
Önce yumurta ve şekeri krema olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. hazırladığınız hamurun üzerine dökün. Kırmızı yaban mersinini üzerine serpin (1 kase yeterli, yada istediğiniz herhangi kırmızı meyveyi) 180C fırında takribi 40 dk pişirin.
Soğudukdan sonra 4 ym kaşığı şeker2 pk kırmızı renkli tart jölesi 500 ml su yada kiraz suyuhepsini karıştırı ocakta pişirin. cheesecaken üzerine dökün. 3-4 saat yada 1 gece buzdolabında dinlendirip soğuk servis yapın.

elmalı tavuk göğsüikinci tatlımızda daha hafif sütlü tatlı, elma tavuk göğsüne bence çok yakışmış..
malzemeler1 lt süt1 su bardağı şeker1 pk vanilya3 ym kaşığı tepeleme un3 ym kaşığı tepeleme nişastaTüm malzemeyi karıştırın ocakda muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Borcama yayın.
5 tane elma tercihen ekşi1 su bardağı şeker1 su bardağı kırılmış ceviztarçın isteğe bağlıElmaların kabuklarını soyun rendeleyin şekerle beraber karıştırarak ocakda pişirin. Soğuyunca cevizleri ekleyip karıştırın. Muhallebinin üzerine yayın.
1 pk kremşantiyi tarifine göre hazırlayın. Elmaların üzerine yayın. En üste hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip soğuk olarak servis yapın.

top mozzarellalı salatalık, domates tabağı
karışık isviçre peyniri tabağı
tavada patates1 kilo patatesin kabuklarını soyun, yıkayın, haşlayın. Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Tavaya 2 ym kaşığı tereyağı alın eritin üzerine patatesleri alın karabiber ve tuzla tatlandırın. Kaşığın tersiyle tavaya bastırarak yerleştirin. hiç ellemeden 2-3 dk altı kaızarana kadar bekleyin. Kapakla ters yüz ederek diğer tarafını kızartın sıcak olarak servis yapın.

domatesli karışık kızartma üzerine bol maydonoz çok yakışmıştı
kıymalı kuru yufka böreği birde peynirlisi vardısofranın göz bebeği diyebilirim, muhteşem bir salata gün sofralarınıza, akşam yemeğinin yanına yani her türlü sofraya çok yakışacak bir meze/salata çeşidi
Patlıcanlar alacalı soyulur doğranır tuzlu suda bekletilir yıkanır bir kaba alarak üzerine zeytinyağ gezdirilip karıştırılır ve fırın tepsisine yayılarak 200C fırında pişirilir. Soğudu zaman üzerine haşlanmış kırmızı çarliston yada aynı şekilde doğranıp fırında pişirilmiş, maydonoz, taze soğan doğranır. Kırılmış ceviz serpilir. Karabiber, zeytinyağ ve tuzu ayarlanarak karıştırılır. Servis tabağına alınır. Afiyetle yenir:)
Valla öyle özenli hazırlanıyorki, öğleden sonrası çay sofralarını siz düşünün bir de, benden söylemesi:)düriye ablamın kahvaltı sofrası 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...