26 Ağustos 2012 Pazar

kıymalı patates oturtması


kıymalı patates oturtmasıpatatesin davet yemeğine dönüşmüş hali..
Özellikle taze patates zamanında yapılmasını önerebilirim. Tazecik patateslerle çok daha lezzetli oluyor birde küçük boy patates kullanılırsa yuvarlak dilimlendiğinde  şekli bozulmamış olacak.. Biliyormusunuz? Avrupaya patates ilk geldiği zaman zenginler yemezmiş fakirleri tüketirmiş çok sonraları ortak tüketime geçmiş.. Güney Amerikalılara sonsuz teşekkürler böylesine güzel bir sebze yetiştirdikleri için...
malzemeleryarım kilo patates250 gr kıyma2 yemek kaşığı zeytinyağ2 tane kuru soğan2 tane domates1 yemek kaşığı dolusu salçakarabibertuz
hazırlanışıPatateslerin kabuklarını soyun yarım cm kalınlığında dilimleyin 2-3 su yıkayıp suda biraz bekletin tekrar yıkayın nişastası gitsin. Sıvıyağda çok diriliği gitmeden kızartın. Yağını süzdürerek tabağa alın.
Soğanları yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin kıymayı ekleyip beraber kavurun. Domatesleri çok minik doğrayın yada rendeleyin kıymanın üzerine alın biraz daha kavurun. Salçayı ekleyip kokusunu salana kadar çevirin. Tuz, karabiberle tatlandırın.
*Fırında pişirmek isterseniz fırın kabına patatesleri alıp işleme devam edin 220C fırında pişirin.
Sahan tencereye patatesleri dizin üzerine kıyma harcını yayın patateslerin üzerine kadar kaynattığınız suyu ekleyin orta ateşte pişirin.
İsterseniz üzerine domates dilimleri ve çekirdekleri çıkarılmış sivri biber dizerek pişirebilirsiniz..



kıymalı patates oturtması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...