22 Ağustos 2012 Çarşamba

Patatesli Börek


Malzemeler:
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un (gerekirse 1 yemek kaşığı daha un eklenebilir.)
İçine;
4 adet haşlanmış patates
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, nane

Üzerine;
yumurta sarısı, haşhaş tohumu

Yapılışı:
Un yoğurma kabına alınıp tuz ve kabartma tozu ile karıştırılır ve ortası havuz gibi açılır, diğer malzemeler eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp 15 dakika kadar dinlendirilir.
Haşlanmış patateslerin kabukları soyulur ve sıcak halde iken çatalla ezilir. Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
Bezelerden bir tanesi oklava ile açılabildiği kadar dikdörtgen şeklinde açılır. Üzerine patatesli harç serpiştirilip rulo şeklinde sarılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Diğer bezeler için de aynı işlem tekrarlanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş tohumu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Dilimlenip servis yapılır.

Afiyet olsun.Patatesli Börek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...