26 Ağustos 2012 Pazar

haftasonu kahvaltı sofrası


Arkadaşımın annesi Türkiye'den gelince, vakitleri de çok dar olunca cumartesi sabah kahvaltıya davet ettim. Akşam yada öğleden sonra çay sofrası için vakitleri dardı. Gelecek hafta sonu  sünnet düğünü için geldi hemen erteside Almanya'ya diğer kızına geçecek yoksa gönül isterdi daha bol zamanda daha iyi ağırlayabilmeyi.. Biz burada böyle şeyleri çok önemsiyoruz nasıl birlik olup kenetlendiğimizi ailelerimizin görmesi ve gözlerinin arkada kalmaması için adı bile soğuk "gurbet"...
Elim o kadar ağırlaşmışki anlatsam inanmazsınız misafir ağırlamayı unutmuşum neredeyse, çok erken kalkmama rağmen çok çok zor yetiştirdim masamı.. Kaçırdığım ayrıntılar var düşünüp de yapamadıklarım diz boyu bunada şükür ne diyim inşallah bu güzel başlangıç olur..
Klasik kahvaltılıkların yanı sıra peynirli poğaça ve kahvaltılarımızın vazgeçilmezi haline gelen yumurtalı, patatesli kahvaltı piyazı da vardı.
 siyah zeytin piyazıTamamen damak zevkinize kalmış, istediğiniz malzemeyi ekleyebilir çıkarabilirsiniz..
200 gr çekirdeksiz dilim zeytin1 kase marine edilmiş kuru domatesyarım demet maydonoz kıyılmış2 tane taze soğan kıyılmışpulbiberçok az tuz1 tatlı kaşığı limon suyu
Kuru domatesi minik doğrayın diğer malzemeleri de ekleyin üzerine zeytinyağ gezdirip tüm malzemeyi karıştırın servis tabağına alın..

mozzarellalı patlıcan kuleleripatlıcanları domates soslu kızartmayı düşünmüştüm sonra değişik bir şeyler olsun dedim ve bu mozzarellalı patlıcan kulecikleri ortaya çıktı.. İstediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz.. Ayrıca çay sofralarınıza, gün sofralarınıza yada garnitür olarak yapabilirsiniz..
2 tane patlıcan250 gr mozzarella peyniridomatestuz
Patlıcanları bir parmak kalınlığında doğrayın üzerine tuz serpin biraz bekletin yıkayıp kurulayın. Sıvıyağda kızartın önlü arkalı tuzlayın sırasıyla patlıcan peynir olarak iki sıra dizin en üste kürdanla domatesi tutturun 220C fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
tulum peynir salatasıyine aynı şekilde istediğiniz malzemeyi ekleyebileceğiniz güzel bir kahvaltı salatası
1 kase tulum peyniri1 tane büyük domatesbir tutam maydonozkarabiber
Maydonozu kıyın domatesi küçük doğrayın peynirlerin üzerine ekleyin. Karabiber serpip üzerine zeytinyağ gezdirin çok az limon sıkın karıştırıp servis tabağına alın..

 mantarlı, sucuklu kahvaltı kişi
her öğüne çok yakışan kişi istediğiniz iç malzemeyle yapabilirsiniz her türlü sebzeye açık olan bu lezzeti mutlaka deneyin.. hem de oldukca pratik..
500 gr mantar2 ym kaşığı zeytinyağsucukmantarları temizleyin zeytinyağında soteleyin küçük doğradığınız sucukları ekleyin biraz daha soteleyin hafif tuz ve karabiber serpip ocaktan alın.
30cm.lik tart kalıbına yuvarlak milföyü yayın. O şekilde milföy bulamazsanız kareleri tart kalıbına döşeyin. Yemek çatalını milföyün her yerine batırıp çok kabarmasını önleyin üzerine iç harcı yayın. 
200 ml kremaya 1 yumurtayı kırın biraz tuz ekleyip çırpın kişin üzerine gezdirin. 200gr rendelenmiş kaşar peynirini serpip 200C fırında pişirin..frambuaz dolgulu profiteroltatlı olarak daha öncede bloğumda yayınladığım profiterolü tercih ettim tek bir farkla ara dolgusu frambuazlı, çok yakışmıştı.. Gerçekten de doğru seçim oldu herkez tarafından çok beğenildi..
frambuaz dolgusu için2,5 su bardağı süt6 ym kaşığı un4 ym kaşığı şeker1 ym kaşığı margarintüm malzemeyi katıştırın koyu kıvamlı puding pişirin.
1 su bardağı frambuaz3 ym kaşığı şeker beraber pişirin.
kremaya ekleyip mikserle çırpın şu hamurlarının içine doldurun.


haftasonu kahvaltı sofrası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...