26 Ağustos 2012 Pazar

köfteli hindiba şinitzel


Hindibayı ben ot olarak tanıyordum burada da chicoree diye çok yaygın. Özellikle belçika mutfağında çok kullanılan bir sebze.. Faydalarıda saymakla bitmiyor.. Gördüğünüz zaman alın ve mutlaka pişirin. O kadar çeşidi de yapılıyorki şaşırırsınız. Elimden geldiğince farklı seçeneklerini yapıp yayınlayacağım..
100 gr kıyma1 tane küçük soğan1 tutam maydonoz2 ym kaşığı zeytinyağkarabibertuz
Soğanı temizleyin maydonozların yaprak kısımlarıyla beraber rondoya koyup kıyın. tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
500 gr. hindiba (3 adet) dış yapraklarını temizleyin bol tuzlu limonlu kaynar suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Kök kısmından başlayarak yukarıya doğru kesin ama iki parçaya bölmeyin. Kök kısımlarını yaprakları dağıtmamaya çalışarak çıkarın acılığını bırakmasın.
Dış yapraklar ve iç yapraklar olarak bir büyük bir küçük dolmalarınız olacak.Yaprakların boyunca uzun köfteler hazırlayıp orta kısma yerleştirin köftelerin üzerine yaprakları kapatın. Toplam 6 tane dolmanız olacak..
1 tane yumurtayı tuzla iyice çırpın. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Fırın kabına dizerek  içindeki köfteler pişene kadar 200C de 20 dk pişirin.
Servis tabağına alarak saucenrahm (ekşi krema) ile sıcak olarak servis yapın.Gerçekten de çok değişik ve lezzetli bir yemek oluyor ara sıcak olarak yemek davetlerinizde sunabilir yada benim gibi direk ana yemek olarak düşünebilirsiniz..köfteli hindiba şinitzel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...