19 Nisan 2012 Perşembe

Kepçe Kulak Ameliyatı

Estetik kulak ameliyatları genellikle kepçe kulakları başa daha yaklaştırmak, eksik kıvrımlarını şekillendirmek veya büyük kulakları küçültmek amacıyla yapılır. Kulak kepçesindeki Y şeklindeki kıvrımın yetersiz gelişmesi ya da düz olması, kulakların baştan fazla bir açıyla uzak olması genellikle temel sebeptir. Bu operasyon genellikle kulak gelişiminin tamamlandığı 6 yaşından itibaren yapılmaktadır. Her ne kadar bu yaşlardan itibaren yapılsada klinik pratikte 20' li yaşlarda sıklıkla yapılan bir ameliyat olarak karşımıza çıkar.

Kepçe kulak problemi olan erkeklerde kısa saç kestirememe, bayanlarda saçlarını toplayamama gibi değişik nedenlerlede ameliyat olmak isteyebilirler. Kepçe kulak estetiği ameliyatı sıklıkla lokal anestezi altında yapılabilmektedir. Eğer hasta çocuksa genel anestezi gerekebilir.

“Çok az anatomik yapı dış kulak kadar geometrik yapıya sahiptir ve çok az defekt dış kulakta olduğu gibi plastik cerrah tarafından sergilenen tam bir yaratıcılık örneğidir. Dış kulak neredeyse tamamen hareketsiz ve fonksiyonsuz statik bir yapı olduğu için kulak rekonstrüksiyonu zarif heykeltraşlık sanatının klinik bir uygulamasıdır ve plastik cerrahın yetenekleri için gerçek bir sınavdır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...