22 Nisan 2012 Pazar

Hasta Yemekleri Kanepe

Merhaba dostlar,
 
 Hayırlı geceler ziyaretçilerim.ah bu tembellik ne zaman sona erecek bilmem.eskisi gibi sık post     yayınlıyamaz oldum,havaların soğukluğundanmıdır nedir:) anlıyamadım.kaçırdığım birden fazla etkinlik davetleri olmuş.davet eden arkadaşlarım kırılmasınlar geç görüyorum,sonrada ipin ucu kaçıyo böyle.neyse arayı kapatmaya çalışacam bakalım.bu arada taş kadayıfını hazır alamayanlar için muhteşem ev yapımı bir tarif geliştirdik.bir sonraki postumda videolu olarak sizlere ev yapımını çok pratik bir şekilde göstereceğim.bizde son bir aydır sürekli kadayıf yapar olduk.lezzet olarak hazırlardan daha lezzetli,ve olağan üstü pratik:)).gelelimm kanepelerimize; ilk defa kanepe yaptım,ve bizim hoşumuza gitti hemende bitti. sos hariç diğer malzemelerin miktarlarını vermedim, miktarı siz yapmak istediğiniz kadar belirlersiniz.bu şirin kanepelerimi, porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahipliği yapan, Gülo Anne mutfakta blog sahibi gültene gönderiyorum.kendisine kolaylıklar diliyorum. 


Malzemeler:Tost ekmeğiSalamKaşar peynirDomates Siyah ZeytinKornişon turşu(isteğe baglı)
Sos için:Yarım kase yoğurt(katı kıvamlı olsun)2 yemek kaşığı mayonezBir çimdik  tuz1 diş sarımsak1 yemek kaşığı zeytin yağı
Yapılışı: Sos malzemelerinin hepsini güzelce karıştırın, buzdolabında biraz bekletin.Tost ekmeklerini kurabiye kalıpları ile keserek çıkarıyoruz.kaşar peyniride çok ince bir şekilde kare kare dilimliyoruz. kare doğranmış peynirlerimizi kurabiye kalıpları ile kesiyoruz.salamlarıda en ince şekilde dilimleyip onlarıda kalıplarla kesiyoruz.kalıpla kesitiğimiz tost ekmeklerinin üzerine sosumuzdan bolca sürüyoruz.üzerine önce kaşar peyniri ,daha sonrada salamı üst üste diziyoruz.kürdanlarımıza domates, zeytin , turşu geçirip kanepelerimize saplıyoruz. Afiyet olsunKanepe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...