19 Nisan 2012 Perşembe

Tahinli Kuru Baklava / Tarif Betül'den Abime :-)

Tahinli Kuru Baklava / Tarif Betül'den Abime :-)Abim diye söylemiyorum ama elinden ne çıkarsa çok lezzetli , her ne kadar dün birlikte mutfakta birazcık didişerek iş yapsakta şaka abicim şaka :-)))


Kurban bayramı ziyaretimizde sunulan maalesefki yemekte çok fazla yediğimiz için sadece 1 tane tadına bakabildiğim abimin yaptığı tahinli kuru baklavanın tadı damağımda kalmadı dersem yalan olur. Ben ki fazla tatlı sevmeyen birisi hayran kaldım.

Tabi tarifin annesi Betül'ü unutmamam gerekir , bir günde onun elinden yeriz inşallah :-))

Malzemeler ; - Mini fırın tepsisi için
- 15 adet baklava yufkası
- 500 gr. tahin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı çok az dövülmüş ceviz

Tahinin içine sıvıyağı katıp iyice karıştırıyoruz.
1 kat yufayı serip üzerine tahin sürüp toz şeker serpiyoruz , 2. kat yufakayı üzerine serip aynı işlemi yapıyoruz , 3. katıda serip tahin ,şeker ve ayrıca cevizi serpip sıkı bir şekilde rulo yapıyoruz.Bu işlem diğer yufkalarla yapılıp hepsini tepsiye diziyoruz ve verev olarak 4-5cm. uzunlukta kesiyoruz.

Tepsiyi önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırına koyup üzeri kızara kadar pişiriyoruz.


Çıtır çıtır bir lezzet olarak üzerine herhangi bir şerbet gerek olmadan servis ediyoruz , istenirse pudra şekeri serpilebilir.



Sağlıcakla kalın.


Tahinli Kuru Baklava / Tarif Betül'den Abime :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...