19 Nisan 2012 Perşembe

Fırtına Esti Geçti

Fırtına İstanbul'dan esti geçti.  İstanbul'da etkili olan fırtına, Yenibosna'da ağaçları devirdi. Devrilen ağaç sebebiyle Yenibosna E-5 bağlantı yolu bir süre trafiğe kapandı. Bazı yerlerde hortum oluştu! Öte yandan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısı uçtu. İstanbul bu gün zor bir gün yaşadı. 
Ulaştırma Bakanlığı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki yüksek araçların geçişinin kısıtladığını belirtirken İDO seferleri de iptal edildi.
Bir diğer iptal açıklaması ise THY'den geldi. THY, yarın iç ve dış hatlarda toplam 43 seferin iptal edildiğini ifade etti.
Denizli'de lodos nedeniyle motosikletiyle şarampole yuvarlanan bir kişi öldü. Eskişehir, Isparta, Yalova ve Konya'da fırtına nedeniyle 16 kişi yaralandı. Bursa'da da bir trafoda yangın çıktı, şehrin büyük bölümüne elektrik verilemiyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına hızının 100 km'yi aşacağını tahmin ettiklerini açıklarken fırtınınanın yarın öğlen saatlerine kadar devam edeceği açıklandı.
Türkiye'yi sarsan fırtına, başta Marmara bölgesi olmak üzere, İstanbul, Konya, Ankara, Eskişehir, Denizli, Antalya ve Muğla'da etkili oldu.
İstanbul'da fırtına özellikle Avrupa Yakası'nda etkili oluyor. Fırtına nedeniyle sallanan Boğaz Köprüsü trafiğe kapatıldı. Kapatılan köprü fırtınanın yavaşlamasıyla birlikte kontrollü olarak trafiğe açıldı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Kavacık istikametinde bir TIR devrildi.
Meteoroloji denizlerde fırtına ve şiddetli yağışlara karşı uyardı. İstanbul'un büyük bölümünde toz bulutu gözleniyor. Lodos yönlü rüzgar etkili oluyor Meteoroloji'nin verilerine göre, Türkiye "Tam Fırtına" etkisi altında. 89-102 km arası Tam Fırtınakapsamına girerken, Datça'da rüzgar 137 km. hızla esiyor. Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak. Marmara'da etkili olan fırtına gece yarısına kadar etkili olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...