19 Nisan 2012 Perşembe

Buharda Kabak - Salata

Buharda Kabak - SalataHem garnitür , hem salata hem zeytinyağlı , hangisini isterseniz adlandırabilirsiniz.
Evde 1 ya da 2 kabak bulunca ne yapıyım diye düşünürken her zamanki gibi ortaya çıkan benim uydurma sevgili arkadaşım Özlem'in yaratıcılık dediği bir tariflerden bir tanesi :))

Malzemeler ;

- 1 ya 2 adet dolmalık kabak
- bol taze nane
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- zeytinyağı , limon , istenildiği kadar tuz

Kabuklarını soymadan doğradığımız kabaklarımızı buharda pişiriyoruz. Sıcakken üzerine yağ-limon-sarımsak-tuz karşımını ilave edip , kabaklar sıcakken koyduğumuzda kararmaları için soğuduktan sonra irice doğradığımız taze naneneleri ekleyip yavaşça karıştıyoruz.

Sağlıcakla kalın.Buharda Kabak - Salata

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...