19 Nisan 2012 Perşembe

Sarıyer Böreği Gibi Bir Börek:-)




Sarıyer Böreği Gibi Bir Börek:-)Dünden beri kendimi çok çalışkan hissediyorum , uzun zamandır tarif eklemememin hıncını çıkartıyorum sanki:-)
Bu akşam işten geldikten sonra pazar günü aldığım ve tasnif etmediğim kıymayı hale yola koymaya kalkarken birden aklıma gelen ve dondurucuda epeydir bekleyen milföy hamurlarını da kullanmam vesile olacak bu güzel lezzetli börekleri yaptım.
Evdeki baş gurme olan eşimden tam not aldı , sanırım en kısa zamanda tekrar yapmam gerekecek:-)

Malzemeler ;
200 gr. kıyma
1 büyük baş kuru soğan - ay şeklinde doğranmış
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü ( suda yarım saat kadar ıslattım )
yenibahar , tuz , kimyon , tarçın , karabiber
bir miktar zeytinyağı
7 adet milföy hamuru ( ikiye bölünce 14 adet börek çıkıyor )
Üzeri için yarım çay kaşığından az pudra şekeri ilaveli 1 yumurtanın sarısı ve çöreotu.

Önceklikle fıstıkları biraz kavurduktan sonra zeytinyağı ile birlikte soğanları ekliyoruz ve soğanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz , kıymayı ilave edip bir müddet kıvama gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz, kıymanın içine baharatları ve kuş üzümünü ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
İç malzememiz soğduktan sonra aşağıdaki şekildeki gibi malzemeyi hamurun üzerine yerleştirip üzerine yumurta sürüp çöreotu ekip 190-200 derece fırında üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.

Sarıyer Böreği Gibi Bir Börek:-)

Sağlıcakla kalın.



Sarıyer Böreği Gibi Bir Börek:-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...