19 Nisan 2012 Perşembe

Pideli Köfte

Pideli Köfte Uzun süre yazmayınca bir kaç tarif ile kendimi affettirmek , ve bu akşamı güzel ama birazcık ağır kaçacak bir lezzet ile noktalamak istedim:-)
Bu lezziz tabağı hazırlayalı epeyce zaman oldu , ama şimdi hazırla deyin hemen kolları sıvar yaparım :-)) Çünkü çok kısa zamanda yapılan özellikle eşlerin ve çocukların bayıldığı bir lezzet . Nedense biz hanımlar daha çok sebzeyi tercih ederiz en azından ben ediyorum :-)

Malzemeler ;

- İstenidiği kadar köfte ( ben genelde hazırlar dondurucuya koyarım , acil durumların kurtacıları olsun diye )
- 3-4 tane kebapçı pidesi ( eve kebap söylerken bir kaç tane fazladan söyleyip tazeyken dondurucuda saklarım)
- domates-salça-kimyon-zeytinyağı-tuz-karabiber
- yoğurt

Köfteleri ister yağda , ister teflon tavada pişirin.
Hafifçe yağlanmış tavada küp küp kestiğiniz pideleri çok az pembeleşene kadar çevirin.
Sos için olan tüm malzemeleri ( domatesleri rendeleyin )5-10 dakika hafif ateşte pişirin.
Öncelikle tabağa pideleri üzerine köfteleri en üste de sosu koyup yoğurt ile servis yapın.

Sağlıcakla kalın.Pideli Köfte

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...