19 Nisan 2012 Perşembe

Fırında Piliç Çevirme - Nükte Abla'dan

Fırında Piliç Çevirme - Nükte Abla'dan Evet bu mazaradan sonra hikayesini aşağıda bulabilirsiniz :-)



Fırında Piliç Çevirme - Nükte Abla'dan Evet yemeğimizin adı fırında piliç çevirme ama aslında çevirmeme , nasılmı?

İşte yukarıda gördüğünüz mücizevi alet sayesinde dışardan aldığımız piliç çervirmeyi artık evinizde yapmanız mümkün.
Benim içi bu aletin mücide tabiki gene sevgili Nükte Ablam , nasıl ederse nasıl bulur bilmem ama her an her işe yarayan her türlü alet ve eşya kendisinde mevcuttur , emeğine sağlık :-)
Bu hafta bana berdiği bu aleti bende dün akşam arkadaşlarımızı yemeğe çağırıp denedim ( en azından yapamazsam biliyorum ki peynir eklemle doyan kişilerdie :-)) ).
Yapılışı çok çok basit lezzetide bir o kadar harika .Aynen közde çeirme gibi dışı çıtır içi ise sulu sulu , göğüs eti bile pamuk gibi.
Sadece yapacağınız fırın mini değil normal büyüklükte ve turba olmalıdır.
Fırında Piliç Çevirme - Nükte Abla'dan Yukarıda göreceğiniz gibi bütün pilicimizi iyice yıkadıktan sonra limon ve tuzla ovup alete oturtuyoruz ve ayakları açılmasın diye bağlıyoruz. ( ben fırın poşetlerinin kilidi ile bağladım , fırın için kullanılan iple de bağlayabilirsiniz )

180-190 derece turbosu çalışan ve ısıtılmış fırına koyup sadece bir kez altındaki tabağı çevirmeniz yeterli oluyor .

Zaten piştiğini nar gibi kızarmasından ve etrafa mis gibi koku salmasından anlıyorsunuz.

Sağlıcakla kalın.Fırında Piliç Çevirme - Nükte Abla'dan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...