19 Ocak 2013 Cumartesi

Cevizli Kurabiye Tarifi


Cevizli Kurabiye Malzemeleri
  • 125 gr tereyağ(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 kabartmatozu
  • 1çay bardağı dolusu nişasta
  • 2 çay bardağı kavurulmuş ceviz(iri dövülmüş)
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Un
Hazırlanışı
Tüm malzemeler cam kaseye alınıp yoğurulur.Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamur iki eşit parçaya ayrılır.Tezgahta hamura elimizle rulo şekli verip çay bardağı yardımıyla kesilen cevizli kuebiyeler,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir .150derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.Ağızda eriyen nefis cevizli kurabiye gün ikramlıkları için denemek isteyene tavsiye edilir.
Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...