19 Ocak 2013 Cumartesi

Kıymalı Semizotu Yemeği


Kıymalı Semizotu Yemeği Malzemeleri
  • 1 demet semizotu
  • 3 yemek kaşığı kıyma
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1 fincan sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 kesme şeker
  • 1/2 fincan pirinç
Hazırlanışı
Semizotlarını temizlenip biraz sirkeli suda bekletilir.Süzülmesi için süzgeçe alınır.Süzülen otlar enli enli saplarıyla birlikte kesilir. Tencerede ince doğranan soğan sıvıyağla kavrulur.Kıyma soğana eklenip kavurma işlemi devam eder.İnce doğranan domates kıymalı içe ilave edilir.Domatesler kavrulunca tuz,şeker,karabiber ve semizotları kavurulan içe katılır.Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte kıymalı semizotu yemeği pişmeye bırakılır. Semizotları suyunu bırakınca yıkanan pirinç ilave edilerek pirinçler yumuşayana kadar yemek pişirilir.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...