19 Ocak 2013 Cumartesi

Cıbılık(çıplak dolma),Şekerli Cevizli Katlama



 Cıbılık (çıplak dolma)Malzemeleri
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kırık buğday(göce)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  •  4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Un
  • Sosu İçin
  • Sarımsaklı Yoğurt
  • Kızdırılmış tereyağ,pulbiber
Hazırlanışı
Kırık buğday,ince bulgur tuzlu tereyağlı suda haşlanır.Suyunu çeken iç malzeme demlenmeye bırakılır.Ilıyan harç yoğurulmaya başlanır ve un,tuz,karabiber ilave edilerek kıvamı tutturulur.Fındıktan az büyük parçalar koparılarak elde oval şekil verilir.Küçük küçük hazırlanan cıbılık kaynayan suda beş dakika haşlanır.Ilınan cıbılık servis kaselerine alınıp sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli tereyağ eşliğinde servise sunulur.Gümüşhaneli komşumuzun ikramı çıplak dolma ismi ilginç, tadı leziz olduğu için paylaşmak istedim.
Afiyet Olsun

 Şekerli Cevizli Katlama
  • 5 tane katlama
  • Dövülmüş Ceviz
  • Şeker
  • Kızartmak İçin
  • Sıvıyağ
HazırlanışıYazın kışlık yufka yapılırken yufkalar zarf şeklinde katlanarak katlama adını alır.Katlamalar su ile ıslatılarak sofra bezine sarılır,yumuşaması beklenir. 
 Teflon tavada az sıvıyağ ile katlamalar her iki tarafı kızartılır.Kızaran katlamaların arasına şekerli ceviz serperek beş katı tamamlayalım.İkiye kestiğimiz katlamaları sıcak sıcak servise sunalım.Bu tarifte Gümüşhaneli komşumuzun  lezzet ötesi ikramı.
 Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...