19 Ocak 2013 Cumartesi

Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek


Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek Malzemeleri
  • Kek İçin
  •  4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kabartmatozu
  • 1 vanilya
  • Un
  • Sosu İçin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Mantolamak İçin
  • Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Yumurta ile şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.Sırasıyla sıvıyağ,süt,kabartıcı,vanilya ve un eklenerek kek çırpılır.Bozadan biraz daha kıvamlı olan kek yağladığımız düz kek tepsisine aktarılır.160 derecede pişirilir.Sos malzemeleri tencerede beş dakika pişirilir.Soğumaya bırakılır.Pişen kek kare dilimlere şeklinde kesilir.Önce dilimlenen kekin her tarafı sosa bulanır.Sonra kekin her tarafı hindistan ceviziyle mantolanır.Servis kabına alınan kekler buzdolabında dinlendirilir.Soğuk olarak ikram edilir.
Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...