19 Ocak 2013 Cumartesi

Kuru Büzme Tatlısı

Kuru Büzme Tatlısı Malzemeleri1 çay bardağı yoğurt1çay bardağı sıvıyağ1çay bardağı süt1çay bardağı tereyağ erimiş1yumurta1paket kabartmatozu.1çay kaşığı karbonat1çimdik tuz Unİç Malzemesi 1/2 kilo ceviz içi veya fındık için5 yemek kaşığı Şeker Açmak İçin  Nişasta Üstü İçin1 paket margarin veya tereyağ1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı Malzemelerle çok yumuşak hamur elde edelim.(püf noktası hamurun çok yumuşak olması)Hamurdan cevizden büyük 25 tane beze yapalım..Beşer beşer aralarını nişastaladığımız bezeleri tatlı tabağı ebatında üst üste gelecek şekilde açalım.Merdane ile beş mezeyi açarak büyütelim. Sonra tek tek  hamurları birbirinden ayıralım. Çok kolay şekilde ayrılacaktır.Tek yufkalara bol cevizli şeker serperek kalın oklava ile rulo yapıp hafif şekilde büzerek fırın tepsisine alalım.Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.Üzerine erittiğimiz tereyağve sıvıyağ karışımını dökerek kızarana kadar fırında  pişirelim. İç cevizi şekerli olduğu için şerbetlemedende ikram edilir. Kuru tatlı olarakta tüketilir.
Şerbetli sevenler dört bardak şeker,üç bardak su ile şerbet hazırlayıp, tatlı soğuk şerbet ılık olarak tatlı şerbetlenir .

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...