19 Ocak 2013 Cumartesi

Elmalı Turta Tarifi


Elmalı Turta Malzemeleri
  • 250 gr margarin veya tereyağ
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
  • İç malzeme
  • 3 elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Üzeri için 
  • Pudra şekeri
  • HazırlanışıÜç elma rendelenip şekerle pişirilir.
     Bir tatlı kaşığı tarçın ve kavrulmuş iri dövülmüş ceviz içi elmalı harca katılır.
    Elmalı iç soğumaya bırakılır.
    Oda sıcaklığında margarin pudra şekeri ile yoğurulur.
    Yumurta,sıvıyağ,süt,kabartıcı ve unla hamur elde edilir.
    Hamur iki parçaya bölünür.
    Alt tabanı için olan hamur parçası biraz büyük tutulur.
    Büyük olan parça yağlıdığımız tepsiye el yardımıyla yarım parmak kalınlığında yaydırılır.
     Elmalı içi üzerine eşit şekilde döşenir.
    Kalan hamur parçası alt taban işlemini uygulayana kadar biraz buzdolabında bekletilir.
     Son olarak buzdolabında bekleyen parçadan ince uzun rulo şeritler yapılarak tartın üzerine yerleştirilir.
    170 derecede pişirilir.
    Ilınan elmalı turtanın üstüne pudra şekeri serperek servise sunulur.Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...