19 Ocak 2013 Cumartesi

Kulaklı Tatlı


Kulaklı Tatlısı Malzemeleri
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • Un
  • Üzeri için
  • Fındık içi
  • Şerbet İçin
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 kaşık limon suyu
  • Kızartmak İçin 
  • Sıvıyağ
Hazırlanışı
Yumurta,süt,tuz,tereyağ  cam kabta karıştırılır.Un ekleyerek hamur elde edilir.Şekerle su kaynatılarak şerbet elde edilir.Hamur dört eşit bezeye ayrılır.İlk iki beze merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Üst üste konularak büyük tek yufka açılır.İkiye kesilir,dört parmak genişliğinde parçalar elde edilecek şekilde büzülür.Her parça büzülen yerden kesilir.Kalan hamurada aynı işlem uygulanır.Kesilen parçalar kızgınyağda kızartılır. Sıcak şerbetin içine atılır.Şerbetten alınan kulaklı tatlı dövülmüş fındık serperek servise sunulur. Çıtır çıtır çok lezzetli tatlı .(Duran tatlı çıtırlığını kaybetmiyor)Tulumba tadında.Televizyon programında görüp uyguladım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...