19 Ocak 2013 Cumartesi

Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı



Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı1/2 paket baklava yufkası250 gr TereyağAntep FıstığıŞerbeti İçin3 su bardağı şeker2 su bardağı su3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Tereyağı tavada eritilir.Hazır baklava yufkasından bi tane alınarak tezgaha serilir.Üzerine erimiş tereyağ fırça yardımıyla her yerine sürülür.İkinci yufka birinci yufkanın üstüne eşit  gelicek şekilde serilir ve tereyağ aynı şekilde sürülür.Üçüncü yufkayada ikinci yufkanın üzerine serilip yağlanır. Dört yemek kaşığı  çekilmiş antep fıstığı üç kat yağlanmış baklava yufkasının üzerinin her yerine gelicek şekilde serpilir.Dikdörtgen olan yufkanın kısa kısmında başlayarak rulo yapılır.Rulo iki parmak kalınlığında kesilerek tepsiye yerleştirilir.(Bir rulodan on tane çıkıyor)Bu işlemi tepsi dolana kadar uygulayalım.Üzerine kalan tereyağı dökülür.Baklava yufkası paketinin tarifinde tatlı tepsisini fırına vermeden önce suyla ıslamayı önermiş.Bende üç avuç suyla ısladım.Fırnda kızarana kadar pişirlir.Şerbeti önceden kaynatıp soğutulur.Soğuyan antep fıstıklı oturtma tatlısı soğuk şerbetlenerek ikram edilir.Bu ölçüler küçük boy tepsi İçin.Kalan yufkayı tekrar kullanmak için  buzlukta sakladım.Çıtır çıtır ağızda eriyen tatlı sevenler için hem kolay hem çok lezzetli .
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...