19 Ocak 2013 Cumartesi

Ispanaklı Kol Böreği


Ispanaklı Kol Böreği Malzemeleri
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı maya
  • Tuz 
  • Un
  • İç malzemeleri
  • 1/2 kilo ıspanak
  • tuz
  • karabiber
  • 300 gr beyaz peynir
  • Açılan yufkaları yağlamak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Su,maya,sıvıyağ,tuz,un  ile yumuşak bir hamur elde edilip yarım saat dinlendirilir.Hamurdan yumruğumuz büyüklüğünde bezeler yapılır.Beze merdane veya oklava yardımıyla büyütülüp yufka elde edilir.Elde edilen yufkanın her yeri bolca sıvıyağ ile bulanır.Yakanıp süzülen ıspanaklar enli enli doğranır ve tuz.kırmızıbiber,karabiber eklenerek hazırlaır.Yağlanan bütün yufkanın çevresine, iki parmak genişliğindeki kısmına,eşit şekilde harç serpiştirilir.Serpilen Ispanakların üzerine beyaz peynir ufalanır.Yufkanın kanerlarından ıspanakları örtecek şekilde yufkanın iç kısmına doğru eşit şekilde yufka rulo yapılarak sarılır.Yufkanın Ortası bıçakla artı şeklinde kesilir.Uzun ince sardığımız börek yağladığımız fırın tepsisine ortadan başlayarak kendi etrafında saralım.Diğer yufkalarada aynı işlem uygulanarak tepsi doldurulur.Ispanaklı kol böreğinin üzerine elimizle sıvıyağ sürelim fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...