24 Haziran 2012 Pazar

Patatesli Palamut Fırında

Sevgili hanımlar patatesli palamut tarifimiz burada
Fırında Patatesli Palamut
Malzemeler:
1 orta boy palamut,
3 küçük baş soğan,
3 adet domates,
5 adet yeşil sivribiber,
1/2 bağ maydanoz,
1,2 fincan zeytinyağı,
 1/2 tatlı kaşığı tuz,
1/2 limon suyu

Palamut Fırnda Hazırlanışı:
Dilimlenmiş balığı suyunu süzdürdükten sonra tuzlayarak bir kaba koyun. Yarım halka şeklinde ince ince kesilen soğanı zeytinyağında, hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış kuşbaşı doğranmış domatesleri, küçük doğranmış sivri biberleri soğanların üzerine ekleyin, hepsini karıştırarak pişirin.
Hazırlanan harcın 2/3ünü bir tepsiye kıyılmış maydanozla birlikte yayın. Palamut dilimlerini bu harcın üzerine dizin. En üste de harcın geri kalanını maydanozla birlikte koyun.
Tepsideki balığı 30 dakika süreyle ya ocakta üstüne kapak kapatarak veya orta ısıdaki fırında üstü açık olarak pişirin. Ilık veya soğuk olarak, arzuya göre limon suyuyla tadlandırarak yiyebilirisinz.

Afiyet olsun...

Tarif(Alıntı):
Ntvmsnbc Fırında Patatesli Palamut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...