28 Nisan 2013 Pazar

Gebelik Belirtileri

Gebelik belirtileri, her adetten sonra hanımların beklediği belirtilerdir. Eğer bebek beklenmiyorsa adet olunduğunda derin bir oh çekilir.

Peki nedir gebelik belirtileri?


  • Adet kanamasının olmaması: Kadınlar her ay belli bir döngü içerisinde adet olurlar. İşte beklenen adet olma durumu gerçekleşmediğinde gebelik belirtilerinden bahsedebiliriz.

  • Mide bulantısı ve kusma: Her gebelik başlangıcında mide bulantısı ve kusma yaşanır. Kişi, diğer belirtiler ile birlikte mide bulantısı ve kusma durumu yaşıyorsa gebe kalmış olma ihtimali üzerinde durulabilir.

  • Yorgunluk: Gebe kalan kişi için yorgunluk hali de gebelik belirtisi sayılabilir. Her zamanki enerjisinden farklı bir yorgunluk hali yaşanıyorsa gebelik riski var demektir.

  • İdrar yakınmaları: İdrara çıkma sıklığı artıyorsa, idrar kaçırma olmadığı halde idrar kaçırma hissi yaşanıyorsa gebelik oluşmuş olabilir. Gebe kalan kişinin idrar alışkanlıkları değişim gösterecektir.

  • Göğüslerde hassasiyet: Gebelik ile birlikte göğüslerde irileşme ve hassasiyet meydana gelmeye başlar. Bazı kişilerde bu hassasiyet dokunulduğunda acı hissi olarak, bazı kişilerde ise göğüslerden alınan cinsel hazzın artması şeklinde olur.

  • Vajina mukozasında renk farklılıkları: Kadının cinsel organında kızarma ve şişlikler oluşmuşsa ve göğüslerdeki gibi bir hassasiyet meydana gelmişse gebelik belirtilerinden söz edilebilir.

Gebelik istendiğinde gözlenen gebelik belirtileri sevince, beklenmediğinde ise telaş ve üzüntüye sebep olur. 
Kaynak: http://trend-saglik.blogspot.com/2013/04/gebelik-belirtileri.html

25 Nisan 2013 Perşembe

En Uygun, En Hesaplı Ürünlerin ve Para Piyasasının Paylaşım Noktası

Piyasacıların ortak buluşma noktası haline gelmiş web sitesi olan http://www.piyasacilar.com da başta teknoloji olmak üzere; bilgisayar, televizyon, cep telefonu, ev elektroniği ve otomobil ve borsa, para, döviz, altın haberleri, fiyatları, kampanyaları, tavsiye ve yorumları, incelemeleri ile piyasaya yeni çıkacak ürünleri, piyasa fiyatı düşen ürünlerin, sıcak fırsatların haberlerini bulabilmekteyiz.


Uygun fiyatlı alışverişler ve ürünlerin indirime girmiş veya kampanyalı ürünlerin son dakika fiyatlarını da bulabileceğiniz http://www.piyasacilar.com u, her şeyin bir piyasası olduğuna inanan ve piyasayı yakından takip eden arkadaşlar tavsiye etmektedir.

Siteye üye olan tüm kullanıcılar, günlük hayatta kullanılan, aklınıza gelebilecek tüm ürünlerin incelemelerini fiyat performans ve görsel içerikler ile destekleyerek forumda yayınlamaktadır. Amaç: Yüzlerce ürünün, sitede kullanıcıları tarafından incelenmiş olması ve yeni alım yapmak isteyen üyelerimize karar verme aşamasında yardımcı olmak.


Kullanım ihtiyacımız olan tüm ürünlerin piyasasını araştırmakta olan, ürünlerin kullanıcılarının yorum ve tavsiyelerinin bulunduğu, teknoloji, bilgisayar, cep telefonu, ev elektroniği, otomobil, altın, döviz, borsa, para piyasalarının takip edildiği bir site olma yolunda ilerlemektedir.



Ayrıca B2B firmaları tarafından tercih edileceğini ön gördüğümüz site B2B firmalarına, piyasada bütün iş yapan firmalara ürün ve hizmetlerinin tanıtımına imkânı vererek, site içinde 2.el bölümünde toptan ve perakende alım-satım yapacak firma ve kişileri bir araya getirmektedir.

Sizler de üye olarak sitedeki tüm ürün incelemelerini görebilir, yorum yazabilir, tavsiye alabilir, istediğiniz ürünün incelemesini yapabilir ve en uygun fiyatı araştırabilirsiniz.

7 Mart 2013 Perşembe

Twitter'da Takibi Bırakanlar

Twitter kullanmayı seviyorsunuz ve sık sık düşüncelerinizi paylaşıyorsunuz. Peki sizin takip ettiğiniz kişiler sizi takip ediyor mu merak ediyor musunuz?

Twitter'da aklınıza gelenleri 160 karakter ile birkaç saniye içerisinde arkadaşlarınıza aktarmak paylaşımın en kolay yolu oldu. Sizin fikirlerinize, paylaştığınız fotoğraf, video veya web sitesi adreslerine anında yorumlar almanız mümkün. Bu yorumların çoğunu da sizi arkadaş olarak ekleyenler yapıyor elbette.

Bir de sizin takip ettiğiniz kişiler var. Yazdıklarını okuduğunuz arkadaşlarınız, dostlarınız, akrabalarınız, ünlüler, şirketler vb. Siz onların yazdıklarını anında okuyorsunuz. Ama onlar sizin yazdıklarınızı görüyor mu ? Yoksa dostum dediğiniz kişi sizi önce ekleyip birkaç gün sonra takibi bırakanlar'dan biri mi oldular?

Bunu görmek için Twitter'da takip ettiklerim bölümüne girip tek tek profillerine bakarak sizi takip edip etmediklerine bakmanız gerekiyor. Bununla vakit kaybetmek istemiyorsanız ve sizi kimin unfollow ettiğini hemen öğrenmek istiyorsanız size bir site önereceğim. İşte size güzel bir alternatif: twitpalas.com

Bu siteyi kullanarak sizi artık takip etmeyenlerin listesini hemen görmek mümkün. Detayları içeren unfollowers tabloları bu kişileri çeşitli kriterlere göre sıralamanızı sağlar. Sizi "unfollow yapanlar"ı şu kriterlere göre sıralamanız mümkün: en son tweet atan, en eski tweet atan, sık sık tweet atan, nadiren twit atan, takipçi sayısı en az olan, en az popüler olan, en popüler olan unfollowcu'lar. İsterseniz profil resimlerini slideshow olarak görüp de silmeye karar verebilirsiniz.

Örnek bir videoyu şuradan izleyebilirsiniz: twitter video 
twitpalas.com'u ziyaret etmek için tıklayınız 

12 Şubat 2013 Salı

Şifalı 2009 Nobel Tıp Ödülü Açıklandı

2009 Nobel Tıp Ödülü AçıklandıNobel Tıp Ödülü'ne layık görülen isimler açıklandı. Bu ödüllerden ikisi kanser ve yaşlılık araştırmalarıyla iki kadına verildi.


Amerikalı bilim insanları Elizabeth Blackburn, Carol Greider ve Jack Szostak'ın, kanser ve yaşlanmayla ilgili araştırmaları nedeniyle 2009 Nobel Tıp Ödülüne layık görüldüğünün açıklanmasıyla birlikte, 1901'den beri Nobel Ödülü kazanan kadın sayısı 38'e çıktı.

Avustralya asıllı Amerikalı 60 yaşındaki Elizabeth Blackburn, California Üniversitesinde biyoloji ve fizyoloji profesörü olarak görev yapıyor. Haberi, sabaha karşı saat 02.00'de uyandırılarak aldığını belirten Blackburn, Ödül almak her zaman güzel bir şey. Takdir görmek çok hoş dedi.

Baltimore'deki Johns Hopkins Tıp Fakültesinde moleküler biyoloji ve genetik bölümünde profesör olan 48 yaşındaki Greider de haberi sabaha karşı gelen telefonla öğrendiğini, ödül almanın çok heyecan verici ve beklenmedik olduğunu söyledi.

Tıp dalında bugüne kadar 10 bilim kadını Nobel Ödülü aldı, ancak ilk kez iki bilim kadını aynı anda bu ödülü alıyor.

Nobel kazanan ilk kadın!

1901 yılında verilmeye başlanan Nobel Ödüllerini kazanan ilk kadın Marie Curie olmuştu.
Curie, hem fizik hem kimya alanında Nobel ödülüne layık görülmüştü.
Yıllar içinde toplam 38 kadın, edebiyat ve barış alanında Nobel Ödülü sahibi oldu, ancak şu ana kadar 1969 yılında verilmeye başlanan Nobel Ekonomi Ödülü alan kadın olmadı.

Şifalı Şifalı Otların Hazırlanışı

    Reçetelerde aksine başka bir tarif verilmediği sürece,şifalı otların hazırlanışı burada anlatacağım şekilde hazırlanır:
   0,5 litre kaynar su, önceden ısıtılmış bir kabın içindeki 25 gram kurutulmuş bitkinin üzerine dökülür,kabın üstü kapanır ve 15 dakika kadar beklenir.
  Bitki kökleri de aynı miktarlarda hazırlanır.25 gram ince ince kıyılmış kök 0,5 litre soğuk suyun içine atılır, su kaynatılır ve kaynadıktan sonra ağır ateşte, suyun 1/4 ü çekinceye kadar pişirilir.Tencerenin kapağı hep kapalı tutulmalıdır.Pişirme işlemi tamamlanınca, su soğumaya bırakılır ve sonra süzülür.
  Reçetelerde aksine bir doz verilmediği taktirde, şifalı bitkilerin normal dozu günde üç kez birer kahve fincanıdır.

Şifalı SARI PAPATYA

SARI PAPATYA

Roma Papatyası: (Chamaemelum nobile) (Anthemis nobilis)

Alman Papatyası: (Matricaria chamomilla)



Roma papatyası, batı Avrupa ülkelerinde yetiştirilmektedir.Bu papatyanın kokusu elma kokusuna benzer.Belki de bu nedenle Yunanlılar bu çiçeğe "yer elması" anlamına gelen "Kamai melon" adını vermişlerdir.Sarı papatya , bileşikgiller denilen ve çiçekli bitkilerin onda birini kapsayan bir bitki ailesindendir.Bu aileden olan çiçekler, minik çiçekçiklerden oluşan büyük çiçekler halindedir.Papatya ve ayçiçeği bu aileden olan çiçeklerdir.Bu bitkilerin çoğunun şifalı özelliği vardır.Ayrıca çiçekleri de çok güzel olur.Sarı papatya,kırlarda kendiliğniden biten bir çiçektir.Ama tıpta, özel olarak yetiştirilen bitkinin çiçekleri kullanılır.Bitki asitli olduğu için tadı acıdır.Ayrıca uçucu bir yağ içerir.Sarı papatyanın sakinleştirici ve ağrı kesici özelliği vardır.Sinir bozukluklarında ve geelik sırasındaki mide bulantısında sarı papatya uzun yıllardan bu yana başarıyla kullanılmıştır.Sarı papatya hazım bozukluklarına da iyi gelir.Soğuk olarak içildiği zaman iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır.Sıcak olarak içildiğinde ise safrakesesi ağrılarını keser, gripte terlemeyi sağlayarak ateş düşürmeye yarar.Ama bunu sağlamak için içine bir miktar zencefil eklenmesinde yarar vardır.
Sarı papatya suyu, adet zamanındaki başağrılarında ve asabi hallerde kullanılmaktadır.Ama kanama fazla olduğu zaman alınmamalıdır.
Sarı papatya başağrısından kaynaklanan mide bulantısını ve gerginliği önler.Huzursuzluk, soğuk algınlığı, kızamık, kulak ağrısı gibi çocuklarda sık görülen hastalıklarda da sarı papatya yararlıdır.
Sarı papatya suyunu hazırlamak için 25 gram sarı papatyanın üzerine 0.5 litre kaynar su dökülür veya bir çay fincanı kaynar suya 4-8 çiçek atılır ve şeker yerine bal ile tatlandırılır.Normal dozaj olarak çocuklara bir tatlı kaşığı içirilir.Yaş ilerledikçe doz arttırılır.Başağrısı, mide bulantısı, günde iki veya üç kez verilecek birer tatlı kaşığı papatya suyu ile önlenebilir.Ateşli durumlarda veya soğuk algınlıklarında papatya suyu sıcak olarak, mide rahatsızlıklarında, başağrılarında ve asabi durumlarda soğuk içilir.
Yemeklerden bir saat önce içilecek papatya suyu iştah açar.Bu şifalı otun, karabasanları da önlediği ileri sürülür.
Alman papatyasının daha lezzetli olduğunu söyleyenler vardır.Alman papatyasının çiçekleri,Roma papatyasının çiçeklerinden daha ufaktır.Bunu hazırlamak için bir çay fincanı kaynar suya bir tatlı kaşığı papatya atılır ve üzeri kapalı olrak beş dakika bekletildikten sonra süzülür.Bu beş dakikayı geçmemelidir.Alman papatyası, Roma papatyasının kulanıldığı bütün rahatsızlıklar için kullanılabilir.Sma en çok huzursuzluk asabiyet hallerinde, başın bir yanındaki zonklama biçiminde görülen ağrılarda etkilidir.Yemeklerden sonra içildiği zaman hazmı kolaylaştırır.
Papatya suyunu tülbentten süzerek göz banyosu veya göz kompresi için de kullanabilirsiniz.

Şifalı Kara Hindiba Çiçeği

Kara Hindiba Çiçeği
(Taraxacum officinale)

Bu çok yaygın olan bitki de bahçıvanların başına dert olan, ama çiçeklerinin güzelliğiyle göze hoş görünen bir çiçektir.Kara hindiba çiçeği eski Yunanlılar ve Araplar tarafından çok kullanılmıştır.Kara hindiba çiçeği idrar söktüren ve bağırsakları yumuşatan özelliklere sahiptir.İdrar miktarını da arttırır.

Eskiden ilaç yapımında bitkinin kökü kullanılırdı.Ama son zamanlarda yapılan araştırmalar, yaprakların da çok değerli olduğunu ortaya çıkardı. 25 gram kara hindiba çiçeği yaprağında 7000 ünite A vitamini, B ve C vitaminleri, doğal sodyum ve idrar söktürücü özellikler içerir.Bitkinin yaprakları özellikle ilkbaharda cildi temizlemeye yarar.Körpe yapraklar salatalara katılabilir veya çay şeklinde hazırlanır.Bunu hazırlamak için üç tatlı kaşığı kara hindiba bir çay fincanı kaynar suya atılır, üzeri örtülerek 10 dakika bekletilir.Bu çay gibi içilebilir veya çorbalara katılabilir.Eşit miktarda kök ile yaprak ince ince kıyıldıktan sonra bu karışımdan 50 gram 0,5 litre soğuk suya yatırılıp bir saat bekletilir.Sonra ağır ateşte kaynatılır ve soğumaya bırakılır.Her yemekten önce bir fincan içilir.Kara hindiba çiçeği öteki şifalı otlarla karıştırılarak idrar yolları hastalıklarında, müzmin kabızlıkta ve bazı karaciğer rahatsızlıklarında kullanılır.

Kara hindiba çiçeği, safra salgısını iki katına çıkarmaktadır.Bu da, ilacın karaciğer ve gastrit için yararlı olduğunu kanıtlar.Karaciğer bozukluğundan kaynaklanan başağrıları ile gastrit ağrılarına da iyi gelir.

Kara hindiba çiçeği, taze veya kuru yapraklarından yahut kökünden yapılan çay biçiminde kullanılabildiği gibi, konsantre olarak da kullanılır.Bağırsakları yumuşatmak için için günde üç kez 5-10 damla içilir.Başağrısı ve migren için, birkaç hafta süreyle düzenli olarak kullanmak gerekir.Bu amaç için kullanılacak kara hindiba şöyle hazırlanır: 12 gram kara hindiba kökü, 12 gram yaban havucu, 12 gram hatmi kökü, 12 gram mine çiçeği konarak kaynatılır.Kaynama noktasından sonra 15 dakika hafif ateşte pişirilir.Günde üç kez yemeklerden önce yarım çay fincanı içilir.

Şifalı Koyungözü Papatya

Koyungözü Papatya
(Chrysanthemum parthenium)

Koyungözü papatya, 10000 değişik türü olan Bileşikgiller ailesinden bir bitkidir.Kırlarda kendiliğinden yetişir.Çiçekleri beyaz, yaprakları çok biçimli ve koyu yeşildir.Güzel kokar.Ancak, arıların bu kokudan hoşlanmadığı da söylenir.

Koyungözü papatya, sıcak çay biçiminde ateş düşürücü olarak kullanılır.Bazı uzmanlar, bu çiçeğin yapraklarının ipe dizilerek bileğe takılması halinde romatizmaya da iyi geldiğini ileri sürmektedirler.

Koyungözü papatya, özellikle kadın hastalıklarında kullanılır.Örneğin adet zamanında akıntının düzenini sağlamak, adet zamanındaki sinirlilik halini ortadan kaldırmak, menopoz dönemindeki ateş basmalarını önlemek için kullanılır.Adetlerin düzensiz olması durumunda görülen ve başın tepesinde duyulan başağrılarına da iyi gelir.Koyungözü papatya, öteki şifalı otlar gibi çay biçiminde hazırlanmalı, sabah ve akşamları ya da gerek duyulduğu anlarda iki çorba kaşığı içilmelidir.

Şifalı Şerbetçiotu

Şerbetçiotu
(Humulus lupulus)

Sarmaşık biçiminde büyüyen bu güzel bitki, daha çok bira yapımında kullanılmasıyla ün kazanmıştır.Tedavi edici özellikleri, bira üretiminde olan katlısı kadar bilinememektedir.Ama yaklaşık 1000 yıldan beri şifalı ot olarak kullanılmıştır.Eski Romalılar, bu otun şifalı özelliğini keşfetmişler ve şerbetçiotunu sebze olarak yemişlerdir.Şerbetçiotunun filizleri, kuşkonmaz tadını andırır.Yaban bitkisi olarak yetişen şerbetçiotu,1525 yılında Hollanda'dan İngiltere'ye getirilmiş ve bira yapımında kulanılmak üzere yetiştirilmeye başlanmıştır.

Şerbetçiotundaki uçucu yağ, parfüm yapımınıda kullanılır.Ayrıca bu yağdan sakinleştirici ilaç yapılır.Şerbetçiotunun çiçekli bölümü ilaç olarak şöyle hazırlanır: 12 gram ot, 0,5 litre kaynar suya atılır ve 10 dakika dinlendirilir.Ağzı sıkıca kapatılarak buharın kaçması önlenir.Günde üç kez birer kahve fincanı içilir.Yemeklerden önce içildiği zaman hazımsızlığa iyi gelir.u ilaç, özellikle asabi uykusuzluktan kaynaklanan gerginliğe ve başağrılarına iyi gelir.Bir çay fincanı şerbetçiotu suyu, yatmadan önce içilirse, sinirleri gevşetir, başağrısını keser ve düzenli olarak kullanıldığı taktirde karabasan görmeden rahat uyumayı sağlar.Ayrıca, tülbentten yapılmış bir torbaya 25 gram şerbetçiotu koyarak bunun banyodaki suya atmak, ya da yastığınızı şerbetçiotu ile doldurmak da uykusuzluğu önleyecektir.

Çay biçiminde veya konsante olarak, mikrop üremesini önlemek, karaciğerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlamak, idrar miktarını artırmak, kaşıntıları ve sinirsel kökenli sancıları kesmek için kullanılır.Bu ilaç, melankoli veya depresyon durumundaki hastalar için değil, huzursuzluk duyan ve çabuk heyecanlananlar için kullanılır.Şerbetçiotu, sivilceler, çıbanlar ve ciltteki kızarıklıklar için deriye sürülerek de kullanılır.

Şifalı Sarı Yonca Çiçeği

Sarı Yonca Çiçeği
(Melilotus officinalis)
Bu narin bitkinin sarı çiçekleri, sapın iki yanından yükselir.Sarı yonca, yaklaşık 6500 değişik türü olan bir bitki ailesindendir.Bu aileye giren bitkilerin büyüklüğü minik otlardan koca ağaçlara kadar değişir.Bezelye, fasulye, gül ağacı, akasya, mimoza, hep bu ailenin değişik türleridir.

Sarı yonca, zonklama biçimindeki başağrılarına çok iyi gelir.Bu tür ağrılar genellikle adet zamanınlarında veya yüksek tansiyonda görülür.Zonklamanın yanısıra kafanın içinde bir basınç duyulur.

Bulantı ve kusma ile birlikte görülen başağrılarında da sarı yonca kullanılır.

El ve ayaklar buz gibi olduğu, buna karşılık kafa zonkladığı ve ateşlendiği zamanda da, sarı yonca çiçeğine başvurmak gerekir.

40 gram sarı yonca 1 litre suda 15 dakika dinlendirilir.Soğuk olarak günde üç veya dört kez birer kahve fincanı içilir.

Eski mısırlılar sarı yonca çayını, kulak kulak ağrıları için kullanmışlardır.Ayrıca eklem yerlerindeki sızılar için de yine bu ilacı içtikleri bilinmektedir.Adet sancıları, sinirsel sancılar için de sarı goncanın sakinleştirici özelliği etkili olur.

Sarı goncanın kan dolaşımına da olumlu etki yaptığı ve damar tıkanıklıkları için kullanılabileceği ileri sürülmektedir.

Şifalı NANE

NANE
(Mentha)
Nane, Avrupa ve Akdeniz ülkelerinde çok yaygın olan bir bitkidir.Nanelerin pek çok çeşidi vardır.Dokuzuncu yüzyılda bu konuda yazılan bir keşiş şunları belirtmiştir: "İnsanın nane çeşitlerini, nanenin yararlarını ve nanenin değişik adlarını saymaya kalkması, Kızıl Denizdeki balıkları saymaya kalkmasına benzer."

Nane, başağrıları için kullanılan en doğal ilaçların başında gelir.Güzel kokusu ve lezzeti ile sevilerek içilen nane, hazım bozukluklarından veya safra kesesi rahatsızlıklarından kaynaklanan başağrılarında kullanılır.4 veya 5 nane yaprağı ( taze ya da kuru) bir çay fincanı kaynar suya atılır, üzeri sıkıca kapatılarak beş dakika bekletilir ve yemeklerden sonra günde bir veya iki kez içilir.Burun tıkanıklığından kaynaklanan ve alında yahut gözlerin arkasında yoğunlaşan başağrılarına, sinirsel kökenli başağrılarına da nane iyi gelir.

Ilık suda dinlendirilen nane yapraklarıyla yapılan kompres, migrene, sinirsel ağrılara, eklem yerlerindeki sızılara iyi gelir.Çünkü naneruhundaki mentolün ağrı kesici özelliği vardır.Naneruhu spazmları geçirdiği gibi, safra salgısını da harekete geçirir.

Nane çok kısa zamanda ürer.Naneyi kaynatıp içmek bulantı ve kusmaya iyi gelir.Nane yapraklarıyla alına yapılacak kompleksin de yararı olur.

Sıcak içilen nane, aoğuk algınlıklarında terleyerek ateş atmayı sağlar.Nane, adet gecikmelerinde eski çağlardan beri kullanılan bir ilaçtır.Bu söktürücü etkisi yüzünden, gebelik döneminde içilmemesi gerekir.

28 Ocak 2013 Pazartesi

Streç Film

Ambalajın vazgeçilmez ürünlerinden biri olan streç film, 17 ve 23 mikron 50 cm olarak kullanıma sunulmaktadır. Depolama ve sevkiyat aşamalarında büyük kolaylıklar sağlayan palet streç filmi şeffaf plastik bir malzemeden üretildiği için içini göstermektedir. Genelde palet üzerine yerleştirilmiş kolilerin etrafı karton köşebent yardımı ile sabitlenerek etrafına streç film sarılır. 3/1 ve ya 3/2 oranında gerdirilerek kullanılan palet streç filmleri ürünlerin taşıma esnasında dağılıp dökülmesini engellerken, depolanma esnasında da ürünleri toz nem gibi dış etkenlerden korumaya yardımcı olur.

Palet streç filmler, piyasada 6' adetlik koliler halinde ve 300 metre olarak satılırlar. Genelde koli ile satılan streç filmlerini çevrenizdeki hırdavatçılardan ve ambalaj malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz. 17 mikron streç filmler 23 mikron streç filmlere göre daha ince olduklarından daha hafif malzemeleri sarmak için, 23 mikron streç filmler ise daha ağır malzemelerin sarılmasında kullanılır. 

Fiyatları 300 metre olmak koşulu ile 17 mikronlar için 9,85 TL + kdv, 23 mikronlar için de 12,75 TL + kdv olarak uygundur. Daha pahalı olan yerlerden satın almaya gerek yoktur. Streç film üretiminde kullanılan hammadde tek çeşit olduğu için markasının hiç bir önemi yoktur.

27 Ocak 2013 Pazar

Sayısal Loto 26 Ocak Sonuçları

Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişinde 6 bilen 1 kişi 5 milyon 77 bin 955 lira 45'er kuruş ikramiye aldı.

Milli Piyango İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, bu haftaki çekilişte 5 bilen 246 kişi 3 bin 172 lira 60'ar kuruş, 4 bilen 15 bin 892 kişi 37 lira 60'ar kuruş ve 3 bilen 310 bin 390 kişi 5 lira 30'ar kuruş ikramiye kazandı.

Çekilişte, 8 milyon 101 bin 21 lira 25 kuruş ikramiye dağıtıldı.

Hasılattan Türkiye'nin tanıtımı, Çocuk Esirgeme Kurumu, Olimpiyat Oyunları, Savunma Sanayi ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na 2 milyon 925 bin 549 lira 96 kuruş, KDV olarak 1 milyon 939 bin 180 lira 27 kuruş, Şans Oyunları Vergisi olarak da 1 milyon 83 bin 537 lira 02 kuruş aktarılacak.

19 Ocak 2013 Cumartesi

Mozaik Topları


Mozaik Topları
Daha farklı sunmak için  avucumuzun içine ceviz büyüklüğünde mozaik pastadan alıp yuvarlaklar yapıp buzdolabında donmasını bekleyelim .Servise yakın istediğimiz içe mozaik toplarını bulayarak ikram edelim. (Hindistancevizi,Antepfıstığı,Kahve,kakao,renkli pasta süsü,inci,fıstık,fındık,ceviz)Afiyet Olsun

Nohutlu Sütlü Bulgur Çorbası



Nohutlu  Sütlü Bulgur Çorbası Malzemeleri
  • 2 küçük boy su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 fincan sıvıyağ
  • 50 gr tereyağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı süt
  • 4-5 su bardağı su
  • Üzeri İçin
  • 50 gr tereyağ
  • Pulbiber
Hazırlanışı
Bulgur bol suyla yıkanır.Tencerede üç su bardağı su.tuz,karabiber,sıvıyağ tereyağ ile bulgur yumuşayana kadar orta ateşte haşlanır.Haşlanan bulgur blender yardımıyla parçalanır.Parçalanan bulgur süzgeçten geçirilir.Bulgurun posası kuşlara verilir.Tencerede bi miktar tereyağ eritilir.Süzgeçten geçen bulgurun koyu kısmı tencereye katılır ve su eklenir .Kıvamı su ekledikce anlaşılır.Kaynamaya başlayan çorbaya haşlanmış nohut ,tuz ,karabiber eklenerek bi taşım daha kaynatılır.Nohutlu bulgur çorbasına son olarak süt eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.Tavada pulbiber eklenerek kızdırılan tereyağ çorbanın üzerine gezdirilerek servise sunulur.Hazır yağmurlu hava geri gelmişken çorba yapmakta fayda var.
Afiyet Olsun

Kıymalı Semizotu Yemeği


Kıymalı Semizotu Yemeği Malzemeleri
  • 1 demet semizotu
  • 3 yemek kaşığı kıyma
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1 fincan sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 kesme şeker
  • 1/2 fincan pirinç
Hazırlanışı
Semizotlarını temizlenip biraz sirkeli suda bekletilir.Süzülmesi için süzgeçe alınır.Süzülen otlar enli enli saplarıyla birlikte kesilir. Tencerede ince doğranan soğan sıvıyağla kavrulur.Kıyma soğana eklenip kavurma işlemi devam eder.İnce doğranan domates kıymalı içe ilave edilir.Domatesler kavrulunca tuz,şeker,karabiber ve semizotları kavurulan içe katılır.Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte kıymalı semizotu yemeği pişmeye bırakılır. Semizotları suyunu bırakınca yıkanan pirinç ilave edilerek pirinçler yumuşayana kadar yemek pişirilir.


Afiyet Olsun

Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı



Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı1/2 paket baklava yufkası250 gr TereyağAntep FıstığıŞerbeti İçin3 su bardağı şeker2 su bardağı su3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Tereyağı tavada eritilir.Hazır baklava yufkasından bi tane alınarak tezgaha serilir.Üzerine erimiş tereyağ fırça yardımıyla her yerine sürülür.İkinci yufka birinci yufkanın üstüne eşit  gelicek şekilde serilir ve tereyağ aynı şekilde sürülür.Üçüncü yufkayada ikinci yufkanın üzerine serilip yağlanır. Dört yemek kaşığı  çekilmiş antep fıstığı üç kat yağlanmış baklava yufkasının üzerinin her yerine gelicek şekilde serpilir.Dikdörtgen olan yufkanın kısa kısmında başlayarak rulo yapılır.Rulo iki parmak kalınlığında kesilerek tepsiye yerleştirilir.(Bir rulodan on tane çıkıyor)Bu işlemi tepsi dolana kadar uygulayalım.Üzerine kalan tereyağı dökülür.Baklava yufkası paketinin tarifinde tatlı tepsisini fırına vermeden önce suyla ıslamayı önermiş.Bende üç avuç suyla ısladım.Fırnda kızarana kadar pişirlir.Şerbeti önceden kaynatıp soğutulur.Soğuyan antep fıstıklı oturtma tatlısı soğuk şerbetlenerek ikram edilir.Bu ölçüler küçük boy tepsi İçin.Kalan yufkayı tekrar kullanmak için  buzlukta sakladım.Çıtır çıtır ağızda eriyen tatlı sevenler için hem kolay hem çok lezzetli .
Afiyet Olsun

Sebzeli Makarna Salatası



Sebzeli Makarna Salatası Malzemeleri
  • Sebzeli Makarna
  • Közlenmiş kırmızı biber(küp doğranmış)
  • Kornişon turşu(küp doğranmış)
  • Maydanoz(ince doğranmış)
  • Zeytinyağ
  • Limon
  • Tuz

Hazırlanışı
Makarna bol suda hoşlanır.Süzülen makarna ılınınca derin kaseye alınır.Kırmızıbiber,turşu,maydanoz,zeytinyağ,limon,tuz,makarnayla harmanlanarak servis kabına alınır.Ekşi ,iç açıcı salata sevenler için.
Afiyet Olsun

Baklava Yufkasından Peynirli Börek


Baklava Yufkasından Peynirli Börek Malzemeleri
  • Hazır baklava yufkası
  • Sıvıyağ veya tereyağ
  • İç İçin
  • Peynir
  • Maydanoz(ince kıyılmış)
  • Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Susam
Hazırlanışı
Tek kat yufka tezgaha serilir.Arasına fırça yardımıyla yağ sürülür.Bu işlem yufka beş kat olana kadar tekrarlanır.Peynirli harçtan yufkanın ortasına serpilir.Yufkanın uzun kenarından rulo şeklinde sarılıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.Tepsi dolana kadar işlem tekrarlanır.Baklava yufkasından peynirli böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ekleyerek fırnda kızarana kadar pişirilir.Çıtır çıtır sıcacık  börekler servise sunulur.
Afiyet Olsun

Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek


Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek Malzemeleri
  • Kek İçin
  •  4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kabartmatozu
  • 1 vanilya
  • Un
  • Sosu İçin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Mantolamak İçin
  • Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Yumurta ile şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.Sırasıyla sıvıyağ,süt,kabartıcı,vanilya ve un eklenerek kek çırpılır.Bozadan biraz daha kıvamlı olan kek yağladığımız düz kek tepsisine aktarılır.160 derecede pişirilir.Sos malzemeleri tencerede beş dakika pişirilir.Soğumaya bırakılır.Pişen kek kare dilimlere şeklinde kesilir.Önce dilimlenen kekin her tarafı sosa bulanır.Sonra kekin her tarafı hindistan ceviziyle mantolanır.Servis kabına alınan kekler buzdolabında dinlendirilir.Soğuk olarak ikram edilir.
Afiyet Olsun 

Altın Günü Menüsü

Asma Altında Altın Günü MenüsüEv EkmeğiAcıka321 poğaçaSebzeli Makarna SalatasıDamla Sakızlı KurabiyeMozaik ToplarıCevizli Oturtma Tatlısı

Pizza Aromalı Kurabiye


Pizza Aromalı Kurabiye Malzemeleri
  • 100 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı  tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı Pizza baharatı
  • 1 tatlı kaşığı Biber Salçası 
  • Un
  • Üzeri için 
  • 1 yumurta akı
  • Çörekotu
  • Susam
  • Haşhaş
  • Pizza Baharatı

Hazırlanışı
Yumuşak tereyağ,sıvıyağ,sirke,şeker,tuz,karbonat,yumurta sarısı cam kasede karıştırılır.Un ekleyerek yumuşak hamur elde edilir.Hamur ikiye eşit parçaya bölünür.Bir parça hamura pizza baharatı,salça eklenerek tekrar hamur yoğurulur.Merdane yardımıyla açılan hamur istediğimiz şekillelerde kesilip tepsiye döşenir.Sade olan diğer hamur parçasıda merdane yardımıyla açılıp şekillendirilir.Fırın tepsisine alınan kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürülür ve sade olan kurabiyelere susam ,çörekotu,haşhaş tohumu serpilir.Pizza aromalı olan kurabiyelere pizza baharatı serpilerek kızarana kadar pişirilir.Nefis pizza tadında kurabiyeler servise hazır.
Afiyet Olsun

Kuru Büzme Tatlısı

Kuru Büzme Tatlısı Malzemeleri1 çay bardağı yoğurt1çay bardağı sıvıyağ1çay bardağı süt1çay bardağı tereyağ erimiş1yumurta1paket kabartmatozu.1çay kaşığı karbonat1çimdik tuz Unİç Malzemesi 1/2 kilo ceviz içi veya fındık için5 yemek kaşığı Şeker Açmak İçin  Nişasta Üstü İçin1 paket margarin veya tereyağ1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı Malzemelerle çok yumuşak hamur elde edelim.(püf noktası hamurun çok yumuşak olması)Hamurdan cevizden büyük 25 tane beze yapalım..Beşer beşer aralarını nişastaladığımız bezeleri tatlı tabağı ebatında üst üste gelecek şekilde açalım.Merdane ile beş mezeyi açarak büyütelim. Sonra tek tek  hamurları birbirinden ayıralım. Çok kolay şekilde ayrılacaktır.Tek yufkalara bol cevizli şeker serperek kalın oklava ile rulo yapıp hafif şekilde büzerek fırın tepsisine alalım.Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.Üzerine erittiğimiz tereyağve sıvıyağ karışımını dökerek kızarana kadar fırında  pişirelim. İç cevizi şekerli olduğu için şerbetlemedende ikram edilir. Kuru tatlı olarakta tüketilir.
Şerbetli sevenler dört bardak şeker,üç bardak su ile şerbet hazırlayıp, tatlı soğuk şerbet ılık olarak tatlı şerbetlenir .

Afiyet olsun

Kulaklı Tatlı


Kulaklı Tatlısı Malzemeleri
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • Un
  • Üzeri için
  • Fındık içi
  • Şerbet İçin
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 kaşık limon suyu
  • Kızartmak İçin 
  • Sıvıyağ
Hazırlanışı
Yumurta,süt,tuz,tereyağ  cam kabta karıştırılır.Un ekleyerek hamur elde edilir.Şekerle su kaynatılarak şerbet elde edilir.Hamur dört eşit bezeye ayrılır.İlk iki beze merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Üst üste konularak büyük tek yufka açılır.İkiye kesilir,dört parmak genişliğinde parçalar elde edilecek şekilde büzülür.Her parça büzülen yerden kesilir.Kalan hamurada aynı işlem uygulanır.Kesilen parçalar kızgınyağda kızartılır. Sıcak şerbetin içine atılır.Şerbetten alınan kulaklı tatlı dövülmüş fındık serperek servise sunulur. Çıtır çıtır çok lezzetli tatlı .(Duran tatlı çıtırlığını kaybetmiyor)Tulumba tadında.Televizyon programında görüp uyguladım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim.
Afiyet Olsun

Kestane Şekerli Su Muhallebisi


Su Muhallebisi Malzemeleri
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı nişasta(2 parmak eksik)
  • Şerbeti için 
  • 1su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı gülsuyu
  • Süslemek İçin
  • Kestane şekeri
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı 
Süt,su,nişasta tencerede karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.Orta boy dikdörtgen borcama boşaltılır.Şekerle su kaynatılarak şerbet hazırlanır.İçine gülsuyu ilave edilen şerbet ılımaya bırakılır. Soğuyup kare kare kesilen su muhallebisinin üzerine şerbet dökülür.Buzdolabında bekletilen su muhallebisi  kestane şekeri ve pudra şekeri eşliğinde servise sunulur. Farklı ikram şekliyle.Küp kesilen su muhallebisini kaselere alalım. Kızılcık marmelatını su  muhallebisinin şerbetiyle açıp kaselererin üzerine gezdirelim.Kızılcık taneleriyle süslediğimiz su muhallebisi soğuk soğuk servise hazır.Hafif tatlı sevenlere tavsiye ederim.
Afiyet Olsun

Gün Menüsü


 Gün Menüsü Patates Çorbası Yaş PastaYalancı ProfiterolElmalı TurtaUn kurabiyesiKekDomates Soslu Fellah KöftesiYoğurtlu Salça Soslu Fellah KöftesiEkşimikli Kırmızı Biber KızartmasıIspanaklı Kol BöreğiPatatesli Kaşarlı Ay ÇöreğiAfiyet Olsun

Ispanaklı Kol Böreği


Ispanaklı Kol Böreği Malzemeleri
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı maya
  • Tuz 
  • Un
  • İç malzemeleri
  • 1/2 kilo ıspanak
  • tuz
  • karabiber
  • 300 gr beyaz peynir
  • Açılan yufkaları yağlamak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Su,maya,sıvıyağ,tuz,un  ile yumuşak bir hamur elde edilip yarım saat dinlendirilir.Hamurdan yumruğumuz büyüklüğünde bezeler yapılır.Beze merdane veya oklava yardımıyla büyütülüp yufka elde edilir.Elde edilen yufkanın her yeri bolca sıvıyağ ile bulanır.Yakanıp süzülen ıspanaklar enli enli doğranır ve tuz.kırmızıbiber,karabiber eklenerek hazırlaır.Yağlanan bütün yufkanın çevresine, iki parmak genişliğindeki kısmına,eşit şekilde harç serpiştirilir.Serpilen Ispanakların üzerine beyaz peynir ufalanır.Yufkanın kanerlarından ıspanakları örtecek şekilde yufkanın iç kısmına doğru eşit şekilde yufka rulo yapılarak sarılır.Yufkanın Ortası bıçakla artı şeklinde kesilir.Uzun ince sardığımız börek yağladığımız fırın tepsisine ortadan başlayarak kendi etrafında saralım.Diğer yufkalarada aynı işlem uygulanarak tepsi doldurulur.Ispanaklı kol böreğinin üzerine elimizle sıvıyağ sürelim fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun

Elmalı Turta Tarifi


Elmalı Turta Malzemeleri
  • 250 gr margarin veya tereyağ
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
  • İç malzeme
  • 3 elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Üzeri için 
  • Pudra şekeri
  • HazırlanışıÜç elma rendelenip şekerle pişirilir.
     Bir tatlı kaşığı tarçın ve kavrulmuş iri dövülmüş ceviz içi elmalı harca katılır.
    Elmalı iç soğumaya bırakılır.
    Oda sıcaklığında margarin pudra şekeri ile yoğurulur.
    Yumurta,sıvıyağ,süt,kabartıcı ve unla hamur elde edilir.
    Hamur iki parçaya bölünür.
    Alt tabanı için olan hamur parçası biraz büyük tutulur.
    Büyük olan parça yağlıdığımız tepsiye el yardımıyla yarım parmak kalınlığında yaydırılır.
     Elmalı içi üzerine eşit şekilde döşenir.
    Kalan hamur parçası alt taban işlemini uygulayana kadar biraz buzdolabında bekletilir.
     Son olarak buzdolabında bekleyen parçadan ince uzun rulo şeritler yapılarak tartın üzerine yerleştirilir.
    170 derecede pişirilir.
    Ilınan elmalı turtanın üstüne pudra şekeri serperek servise sunulur.Afiyet Olsun

Cıbılık(çıplak dolma),Şekerli Cevizli Katlama



 Cıbılık (çıplak dolma)Malzemeleri
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kırık buğday(göce)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  •  4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Un
  • Sosu İçin
  • Sarımsaklı Yoğurt
  • Kızdırılmış tereyağ,pulbiber
Hazırlanışı
Kırık buğday,ince bulgur tuzlu tereyağlı suda haşlanır.Suyunu çeken iç malzeme demlenmeye bırakılır.Ilıyan harç yoğurulmaya başlanır ve un,tuz,karabiber ilave edilerek kıvamı tutturulur.Fındıktan az büyük parçalar koparılarak elde oval şekil verilir.Küçük küçük hazırlanan cıbılık kaynayan suda beş dakika haşlanır.Ilınan cıbılık servis kaselerine alınıp sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli tereyağ eşliğinde servise sunulur.Gümüşhaneli komşumuzun ikramı çıplak dolma ismi ilginç, tadı leziz olduğu için paylaşmak istedim.
Afiyet Olsun

 Şekerli Cevizli Katlama
  • 5 tane katlama
  • Dövülmüş Ceviz
  • Şeker
  • Kızartmak İçin
  • Sıvıyağ
HazırlanışıYazın kışlık yufka yapılırken yufkalar zarf şeklinde katlanarak katlama adını alır.Katlamalar su ile ıslatılarak sofra bezine sarılır,yumuşaması beklenir. 
 Teflon tavada az sıvıyağ ile katlamalar her iki tarafı kızartılır.Kızaran katlamaların arasına şekerli ceviz serperek beş katı tamamlayalım.İkiye kestiğimiz katlamaları sıcak sıcak servise sunalım.Bu tarifte Gümüşhaneli komşumuzun  lezzet ötesi ikramı.
 Afiyet Olsun



Gün İçin Alternatif Menü

Gün İçin Alternatif Menü Muzlu Çikolatalı Yaş PastaŞekerli Cevizli KatlamaKıymalı Su BöreğiKarışık Kuru dolmaPatlıcan Dolma TurşuPeynirli Yağlı BörekCıbılık(Çıplak Dolma)Kase İçindekiler
Afiyet Olsun

Fıstıklı,Cevizli,Çikolatalı Kek



Fıstıklı,Cevizli,Çikolatalı Kek Malzemeleri
  • 5 yumurta
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 fıske tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • Un
  • İç malzemeler
  • 1 çay bardağı  ince dövülmüş fıstık
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 10 tane yaprak çikolata(kırılmış)
Hazırlanışı
Cam kasede beş yumurta şekerle birlikte mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.Tuz,sıvıyağ,su köpüren içe katılarak düşük devirde mikserle çırpma işlemine devam edilir.Konturollü şekilde un eklenerek boza kıvamından biraz yoğun harç elde edilir.Kabartmatozunu,vanilyayı  ekleyerek hızlı ayarda son olarak kek harcı çırpılır.Sıvıyağla yağladığımız kek kalıbını unla mantolayalım.Sonra kek harcından bir miktar kalıba dökelim ve fıstık,ceviz,çikolatadan göz kararı arasına serpiştirilir.Kalan kek harcı tekrar bir miktar kalıba dökülür.İç malzemeler araya serpiştirilerek kalan kek harcını tamamen kalıba aktararak 150 derecede fırında kabarıp kızarana kadar kek pişirilir.
Kek malzemeleri 20 dilimlik büyük boy kalıp için geçerli. Fıstıklı,cevizli,çikolatalı kek servise hazırdır.
Afiyet Olsun

Cevizli Kurabiye Tarifi


Cevizli Kurabiye Malzemeleri
  • 125 gr tereyağ(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 kabartmatozu
  • 1çay bardağı dolusu nişasta
  • 2 çay bardağı kavurulmuş ceviz(iri dövülmüş)
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Un
Hazırlanışı
Tüm malzemeler cam kaseye alınıp yoğurulur.Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamur iki eşit parçaya ayrılır.Tezgahta hamura elimizle rulo şekli verip çay bardağı yardımıyla kesilen cevizli kuebiyeler,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir .150derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.Ağızda eriyen nefis cevizli kurabiye gün ikramlıkları için denemek isteyene tavsiye edilir.
Afiyet Olsun 

Kazandibi Tarifi

Çok değişik bir kazandibi tatlısı tarifi için karşınızdayız.
Kazandibi Malzemeleri
  • 1 kilo süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 2 vanilya
  • Karemelize yapmak için
  • Toz şeker
Hazırlanışı
Bir kilo sütten,  bir su bardağı kadar sütü ayıralım.Kalan sütle şekeri tencereye alıp şeker eriyine kadar orta ateşte bırakalım.Ayırdığımız sütü derin kaseye alalım ve nişasta,un,yumurta,vanilya ekleyerek çırpalım.Bu arada şekeri eriyen sütten soğuk süt kasesine bir kepçe alıp hızlıca çırpalım .Hafif ılınan unlu süt karışımını şekerli süte hızlı hızlı çırparak ilave edelim.Kaynama noktasında olan süt kısa sürede koyulaşacaktır.Sürekli çırparak kazandibinin muhallebisini pişirelim.Pişen muhallebiyi  çırparak ılıtalım.(Çok koyulursa Bir su bardağı su ile kıvamı ayarlanır.)Bu malzeme fırın tepsisi için.Fırın tepsisine 6 yemek kaşığı toz şekeri döküp ocağın dört gözünüde ateşliyip şekeri karemelize edelim .Muhallebiyi incecik karemelize olan şekerin üzerine dökelim.Soğuması ve rahat sarılması için  tepsinin dibini su ile soğutalım.Rulo şeklini verdiğimiz kazandibi tatlısı servise hazırdır. Ben orta boy teflon tavada dört kişilik yaptım.Teflon tavayı kısık ateşte ısıttım. İki yemek kaşığı toz şekeri biraz havadan ısınan tavanın her yerine gelicek şekilde döktüm.Hızlı ateşte şeker karemelize olunca iki kepçe dolusu muhallebiyi üzerine gezdirdim.Hemen ocaktan alıp soğuk su dolu büyük tepsinin içine sıcak tavayı koydum.Su ılınınca soğuk suyla değiştirdim .
 Ilınınca resimde görüldüğü gibi rulo şeklini verdiğim kazandibi tadlımız servise hazır.
Afiyet Olsun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...