19 Ocak 2013 Cumartesi

Nohutlu Sütlü Bulgur Çorbası



Nohutlu  Sütlü Bulgur Çorbası Malzemeleri
  • 2 küçük boy su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 fincan sıvıyağ
  • 50 gr tereyağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı süt
  • 4-5 su bardağı su
  • Üzeri İçin
  • 50 gr tereyağ
  • Pulbiber
Hazırlanışı
Bulgur bol suyla yıkanır.Tencerede üç su bardağı su.tuz,karabiber,sıvıyağ tereyağ ile bulgur yumuşayana kadar orta ateşte haşlanır.Haşlanan bulgur blender yardımıyla parçalanır.Parçalanan bulgur süzgeçten geçirilir.Bulgurun posası kuşlara verilir.Tencerede bi miktar tereyağ eritilir.Süzgeçten geçen bulgurun koyu kısmı tencereye katılır ve su eklenir .Kıvamı su ekledikce anlaşılır.Kaynamaya başlayan çorbaya haşlanmış nohut ,tuz ,karabiber eklenerek bi taşım daha kaynatılır.Nohutlu bulgur çorbasına son olarak süt eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.Tavada pulbiber eklenerek kızdırılan tereyağ çorbanın üzerine gezdirilerek servise sunulur.Hazır yağmurlu hava geri gelmişken çorba yapmakta fayda var.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...