Ispanaklı Kol Böreği Malzemeleri
Su,maya,sıvıyağ,tuz,un ile yumuşak bir hamur elde edilip yarım saat dinlendirilir.Hamurdan yumruğumuz büyüklüğünde bezeler yapılır.Beze merdane veya oklava yardımıyla büyütülüp yufka elde edilir.Elde edilen yufkanın her yeri bolca sıvıyağ ile bulanır.Yakanıp süzülen ıspanaklar enli enli doğranır ve tuz.kırmızıbiber,karabiber eklenerek hazırlaır.Yağlanan bütün yufkanın çevresine, iki parmak genişliğindeki kısmına,eşit şekilde harç serpiştirilir.Serpilen Ispanakların üzerine beyaz peynir ufalanır.Yufkanın kanerlarından ıspanakları örtecek şekilde yufkanın iç kısmına doğru eşit şekilde yufka rulo yapılarak sarılır.Yufkanın Ortası bıçakla artı şeklinde kesilir.Uzun ince sardığımız börek yağladığımız fırın tepsisine ortadan başlayarak kendi etrafında saralım.Diğer yufkalarada aynı işlem uygulanarak tepsi doldurulur.Ispanaklı kol böreğinin üzerine elimizle sıvıyağ sürelim fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder