yemek tarifleri, tarif-i yemek, hasta yemekleri, et yemekleri, hamur işi yemekler, ev yemekleri, şifalı yemekler, faydalı yemekler, tatlı yemekler, teens, animal, şifalı bitkiler, faydalı bitkiler
19 Ocak 2013 Cumartesi
Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı
Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı1/2 paket baklava yufkası250 gr TereyağAntep FıstığıŞerbeti İçin3 su bardağı şeker2 su bardağı su3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Tereyağı tavada eritilir.Hazır baklava yufkasından bi tane alınarak tezgaha serilir.Üzerine erimiş tereyağ fırça yardımıyla her yerine sürülür.İkinci yufka birinci yufkanın üstüne eşit gelicek şekilde serilir ve tereyağ aynı şekilde sürülür.Üçüncü yufkayada ikinci yufkanın üzerine serilip yağlanır. Dört yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı üç kat yağlanmış baklava yufkasının üzerinin her yerine gelicek şekilde serpilir.Dikdörtgen olan yufkanın kısa kısmında başlayarak rulo yapılır.Rulo iki parmak kalınlığında kesilerek tepsiye yerleştirilir.(Bir rulodan on tane çıkıyor)Bu işlemi tepsi dolana kadar uygulayalım.Üzerine kalan tereyağı dökülür.Baklava yufkası paketinin tarifinde tatlı tepsisini fırına vermeden önce suyla ıslamayı önermiş.Bende üç avuç suyla ısladım.Fırnda kızarana kadar pişirlir.Şerbeti önceden kaynatıp soğutulur.Soğuyan antep fıstıklı oturtma tatlısı soğuk şerbetlenerek ikram edilir.Bu ölçüler küçük boy tepsi İçin.Kalan yufkayı tekrar kullanmak için buzlukta sakladım.Çıtır çıtır ağızda eriyen tatlı sevenler için hem kolay hem çok lezzetli .
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder