Cıbılık (çıplak dolma)Malzemeleri
Kırık buğday,ince bulgur tuzlu tereyağlı suda haşlanır.Suyunu çeken iç malzeme demlenmeye bırakılır.Ilıyan harç yoğurulmaya başlanır ve un,tuz,karabiber ilave edilerek kıvamı tutturulur.Fındıktan az büyük parçalar koparılarak elde oval şekil verilir.Küçük küçük hazırlanan cıbılık kaynayan suda beş dakika haşlanır.Ilınan cıbılık servis kaselerine alınıp sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli tereyağ eşliğinde servise sunulur.Gümüşhaneli komşumuzun ikramı çıplak dolma ismi ilginç, tadı leziz olduğu için paylaşmak istedim.
Afiyet Olsun
Şekerli Cevizli Katlama
Teflon tavada az sıvıyağ ile katlamalar her iki tarafı kızartılır.Kızaran katlamaların arasına şekerli ceviz serperek beş katı tamamlayalım.İkiye kestiğimiz katlamaları sıcak sıcak servise sunalım.Bu tarifte Gümüşhaneli komşumuzun lezzet ötesi ikramı.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder