Kulaklı Tatlısı Malzemeleri
Yumurta,süt,tuz,tereyağ cam kabta karıştırılır.Un ekleyerek hamur elde edilir.Şekerle su kaynatılarak şerbet elde edilir.Hamur dört eşit bezeye ayrılır.İlk iki beze merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Üst üste konularak büyük tek yufka açılır.İkiye kesilir,dört parmak genişliğinde parçalar elde edilecek şekilde büzülür.Her parça büzülen yerden kesilir.Kalan hamurada aynı işlem uygulanır.Kesilen parçalar kızgınyağda kızartılır. Sıcak şerbetin içine atılır.Şerbetten alınan kulaklı tatlı dövülmüş fındık serperek servise sunulur. Çıtır çıtır çok lezzetli tatlı .(Duran tatlı çıtırlığını kaybetmiyor)Tulumba tadında.Televizyon programında görüp uyguladım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder