Yemeklerde aşırıya kaçmış, yemeğin lezzetini örten baharatı sevmiyorum. Herşey yerli yerinde, karınca kararınca olmalı. Bu tarifteki baharatlar da çorba içinde hem uyumlu, hem de lezzet veriyor. Biri diğerini bastırmıyor, her birini ayrı ayrı tadabiliyorsunuz. Üstelik yeniden soğuyacak havalarda şifa çorbası... Gereken Malzemeler:1 adet tavuk göğsü (haşlanmış, küçük parçalanmış) 3-4 dal kereviz sapı 2 diş sarımsak3-4 adet taze soğan6-7 adet kurutulmuş domates (sıcak suda bekletilmiş yumuşatılmış)1 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı sumak1/2 çay kaşığı zencefil1/2 çay kaşığı zerdeçal1 yemek kaşığı domates salcası1 çay bardağı arpa şehriye6 su bardağı tavuk suyuSıvı yağLimon
Hazırlanışı:Kıyılmış kereviz sapı,sarmısak, taze soğan ve kurutulmuş domatesi sıvıyağda soteleyin.Zencefil, zerdeçal, nane, sumak ve salçayı ekleyip bir kaç kez çevirin.Tavuk suyunu ekleyip kaynatın.Kaynayan çorbanın içine tavuk parçalarını ve arpa şehriyeyi ilave edip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Üzerine limon sıkıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder