Ispanağın her halini seviyorum. Pirinçli zeytinyağlısı, fırında kaşar peynirlisi, yumurtalısı hepsi güzel. Bu kez hem püreli hem de beşamel soslu. Yapımı biraz zahmetli gibi görünse de yediğiniz zaman ki lezzeti buna değiyor. Papatya Prenseste gördüğümde tarifi not etmiştim. Küçük değişiklikler yaptım. Orijinal tarifteki salam, sosis yerine ıspanağın içine havuç rendeleyip kavurdum. Hem tadı, hem de ıspanağın yeşil rengi ile havucun turuncu rengi çok güzel göründü... Gereken Malzemeler:4 adet iri patates1 su bardağı kaşar peyniri rendesi1,5 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1/2 kg ıspanak3 adet havuç (ince rendelenmiş)1 adet iri soğantuz, karabiber Beşamel Sos için:2 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı un2 su bardağı süt Üzerine: Kaşar peyniri rendesi Hazırlanışı :Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.Ispanakların saplarını ayıklayıp bol suda yıkayın, sirkeli suda yarım saat kadar bekletin.Haşlanan patatesleri soyun, rendeleyin.Üzerine süt, yağ ve kaşar peyniri rendesi ilave edip iyice karıştırın.Isıya dayanıklı bir tepsiye (20x30 cm ) püreyi bastırarak yerleştirin.Soğanı ve rendelenmiş havucu havuçlar hafif diri kalacak şekilde soteleyin.Ispanak yapraklarını da ilave ederek ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.Diğer tarafta beşamel sosu hazırlamak için unu sıvıyağ ile çok hafif kavurun. Üzerine sütü ilave edip topaklanmaması için sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince tuzunu ilave edip ocaktan alın. Beşamel sosu ıspanaklar ile karıştırın.Tepsideki patates püresinin üzerine yerleştirin.En üste kaşar peyniri rendesi serpip 170 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Ilınınca servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder