Antalya yöresine ait bir çorba tarifi Sedik Aşı. Aslında her tarifi o yörenin insanının en iyi yaptığına inanırım. Kıvamını, tadını, tuzunu onların daha iyi bildiğini düşünürüm. Ama bu tarif hem çok kolay, hem de pratik olunca kuralı bozdum ve denedim. Gerçekten hem besleyici hemde doyurucu. Dilerseniz içine haşlanmış tavuk parçaları ile de çocuklar için ideal bir lezzet yaratabilirsiniz.
Gereken Malzemeler :
1 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet orta boy soğan
1/2 su bardağı ince köftelik bulgur
1/2 su bardağı pilavlık bulgur (iri taneli olmasın)
3 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su (bu iki bardağı sevdiğiniz çorba kıvamına göre artırıp azaltabilirsiniz)
tuz, taze çekilmiş karabiber
kuru tane , dilerseniz kırmızı pul biber
Yapılışı :
Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Biberleri halka halka, domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Hafif pembeleşmiş soğana ilave edip sebzeleri çok yumuşamadan soteleyin.
Bulguru ilave edip birkaç kez çevirin.
Tavuk suyunu ve kıvamına göre sıcak suyu ilave ederek bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp kuru nane ilave edin .
Dilerseniz servis sırasında yağda kızdırılmış pul biber ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder